Group

Healthy Fest Weekend Programma 2019

Het volledige programma van Healthy Fest Weekend 2019 is bekend!
Hieronder stellen wij al onze trainers en sprekers met hun onderdelen aan je voor.

Het blokkenschema voor 2019 kun je hieronder vinden:
Blokkenschema vrijdag 21 juni
Blokkenschema zaterdag 22 juni
Blokkenschema zondag 23 juni

 

Sport

LOS MET CARLOS - Work-Out

LOS MET CARLOS - Work-Out

Personal trainer van onze BN'ers Carlos Lens gebruikt tijdens deze work-out leuke moves, van een stoot tot een trap, tot aan de beermove gecombineerd met een vleugje booty. Jab, cross, hook, uppers, frontkicks, doe de beer en andere creative functionele movements. The Ultimate Booty coach Carlos zal er ook een vleugje bootymoves op loslaten zoals o.a. de Kardashian wave en de walk of fame. Het dak gaat eraf door de samenwerking met Mr. Handsome live DJ “Thiago Mereilles”. Een total body work-out met de beste moves uit Carlos zijn arsenaal. Beginners, fanatieke sporters, instructeurs of bankzitters, van deze work out krijgt iedereen voldoening. This is a work out you will not forget!

PULSEROLL BY GOTTAMOVE PRODUCTS - Work-Out (Recovery)

PULSEROLL BY GOTTAMOVE PRODUCTS - Work-Out (Recovery)

Maak kennis met de nieuwste trend op het gebied van vibratie training en herstel! De "Pulseroll" is dé opvolger en verbeterde versie van de traditionele foamroller. Het slimme design en het vibrerende (lees: massage) effect zorgen ervoor dat vastzittende spieren en spierknopen eenvoudig en vrijwel pijnloos losgemaakt worden. Hierdoor word je niet alleen flexibeler, het zorgt ook voor een verbeterde doorbloeding wat het spierherstel versnelt. Door de trillingen hoef je amper te rollen en ervaar je vele malen minder pijn. De "Pulseroll" verlicht pijn en vermoeidheid in bijvoorbeeld de benen, onderrug en schouders. Je kunt hem zelfs gebruiken als voetmassageapparaat tegen vermoeide voeten. Nog een fijne bijkomstigheid: het vermindert cellulitis! Deze workout, waarin het accent zal liggen op spierherstel en verzorging van je spieren, wordt gegeven door Ivan Tay van "Gottamove Products". Doe mee, maak kennis met de "Pulseroll" en voel je als herboren!

MOVE THE LIMIT - Work-Out

MOVE THE LIMIT - Work-Out

Heb jij altijd al de uitdaging aan willen gaan en mee willen doen met een triatlon? Dan is dit jouw kans! Tijdens Healthy Fest Weekend zal Move the Limit een mini triatlon verzorgen. Ga onder begeleiding van Marcel Gierman, wie zelf meer dan 100 triatlons heeft gedaan en er maar liefst 55 won, de uitdaging aan en overwin jezelf! 500 meter zwemmen, 1 uur fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het klinkt als een barre tocht, maar het aspect fun staat nog altijd centraal!

Let op! De triatlons worden op zaterdag gegeven, maar het is verplicht om naar de informatieavond op vrijdag te gaan. Vergeet je dus niet in te schrijven voor deze sessie als je mee wil doen met de triatlon.

BARRE - Work-Out

BARRE - Work-Out

Barre is hot! Onder andere ons Nederlandse Victoria Secret model Romee Strijd heeft het vast in haar sportroutine zitten! En dacht je dat je voor barre een barre nodig hebt? Nee hoor! Tijdens Healthy Fest Weekend zal onze American Babe Taylor Geiger de tofste barre work-outs (zonder barre) verzorgen:

BARRE BASIC
Heb je al wel eens van barre gehoord, maar weet je niet zeker waar deze trend nou precies over gaat? Schrijf je dan in voor barre basic en leer de moves en technieken die barre zo een effectieve en versterkende work-out is voor je billen en benen! Barre is gebaseerd op een combinatie van ballet, pilates en fitness training. Met al deze elementen en leuke catchy muziek op de achtergrond, kan je niet meer blijven stilstaan. Heb je al danservaring van toen je klein was? Dan ga je geheid moves herkennen terwijl je benen al trillend vormen naar prachtige dansersbenen!

CARDIO BARRE
Heb je al ervaring met barre? Dan is hier een uitdagende nieuwe vorm. Bij cardio barre worden de oude vertrouwde ballet, pilates en fitness elementen van barre gemixt met verschillende rondes van HIIT training! Heb je wel eens van jumping jacks voor ballerina’s gehoord? Ze bestaan! Als jij ervan houdt om veel calorieën te verbranden en tegelijkertijd je benen en billen te versterken, dan is cardio barre de perfecte work-out voor jou.

CORE BARRE
Bij traditionele barre lessen wordt er maar een klein deel van de les besteed aan de buikspieren. Bij core barre wordt er ingezoomd op het pilates element van barre trainingen en worden er regelmatig rondes van core oefeningen in de mix gegooid, evenals balans en conditie. Je loopt deze les dus uit met niet alleen spaghetti benen, maar jouw buikspieren zullen ook van alle kanten heerlijk burnen!

TRAIN THE TRAINERS - Work-Out

TRAIN THE TRAINERS - Work-Out

De workouts van Train the Trainers worden gegeven door de TOP van Europa op presentergebied. Dat betekent inhoudelijk toplessen maar ook het beste qua lesgeefvaardigheden en presentatie. Zowel Bianca Karel als Maaike Parrel hebben (internationaal) veel ervaring in het opleiden van fitnessprofs en hebben op conventies volle zalen les gegeven en vakprijzen gewonnen.

GLADIATOR WORKOUTS® BOOTCAMP
Dit is een outdoor high intensity interval work-out voor iedereen die graag functioneel en in de buitenlucht traint.

SUPERSHAPE
Dit is een total body conditioning work-out, gegeven op knallende muziek en met gave combinaties.

ORIGINAL OLD SKOOL HIPHOP
Deze work-out is een dansles die fun en tegelijkertijd ontspannend is, en natuurlijk op heerlijke muziek.

BODYTEC BLX - Work-Out

BODYTEC BLX - Work-Out

Miha Bodytec EMS-training gaat verder waar andere trainingsvormen ophouden. Vrijwel alle grote spiergroepen worden tegelijkertijd geactiveerd en getraind op individuele en doelgerichte wijze. Zelfs de lastig te bereiken spieren zoals de taille- en heupspieren. Het metabolisme en energieverbruik stijgen zowel tijdens als na de training. Ook is er sprake van toename van de spiermassa. Hierdoor wordt vet omgezet in energie. Dit positieve effect houdt aan tot enkele uren na de training. De resultaten zijn zeer snel zichtbaar. Denk hierbij aan betere contouren, een betere spierdefinitie en een reductie van het vetpercentage. U wordt op natuurlijke wijze slank en stevig. Studies hebben aangetoond dat Miha Bodytec EMS-training effectief is!

TOTAL DEFENCE KRAV MAGA - Work-Out

TOTAL DEFENCE KRAV MAGA - Work-Out

Total Defence laat op Healthy Fest Weekend een aantal technieken zien die makkelijk toepasbaar zijn voor iedereen die wil leren zichzelf te verdedigen. Je ervaart hoe het is om in een realistische aanval terecht te komen en hoe je hier uit komt door middel van eenvoudige technieken. Omdat we in Krav Maga gebruik maken van je eerste reactie zal je merken dat deze makkelijk aan te leren zijn. Je hoeft niet sterk te zijn of ervaring te hebben met zelfverdediging om mee te kunnen doen. Ook speelt leeftijd geen rol. Bereid je bij ons voor op een pittige work-out, die naast heel leerzaam, vooral ook ontzettend leuk is!

24FITDANCECREW - Work-Out

24FITDANCECREW - Work-Out

ZUMBA
Deze Dance Fitness work-out heeft de wereld veroverd met alle internationale ritmes zoals Salsa, Reggaeton, Afro, etc.

SALSA MERENGUE MASHUP
Speciaal voor alle salsa- en merengue-liefhebbers hebben we alle toffe Latin tunes in onze playlist gestopt.

CARIBBEAN HEAT
Is net als Carnaval op de Caribbean met opzwepende Soca en sexy Dancehall tunes.

STRONG BY ZUMBA
Speciaal HIIT-programma waar op de muziek de leiding neemt en je motiveert net een stapje verder te gaan.

BLACKROLL® - Work-Out (Recovery)

BLACKROLL® - Work-Out (Recovery)

Krijg een lean body net als Khloé Kardashian en Victoria Secret model Alessandra Ambrosio door je bindweefsel te trainen met de Blackroll®! Blackroll® Master trainer Sylvain Gaspersz laat je kennis maken met het officiële Blackroll®.

BLACKROLL® ENERGY WAKE UP
Deze sessie combineert een actieve movements-fasciatraining(bindweefseltraining) met een intensieve HIIT-training, klassieke yoga en pilates. Essentieel is het gebruik van de unieke Blackroll®-foamrollers. Daarmee geef je jezelf een myofascial release (zelf massage) over diverse spier- en fasciagroepen en daag je je fascia uit.

BLACKROLL® MOVES
Dit programma legt een solide basis voor je algehele fitheid, versterkt je core stability, verbetert je cardio vasculaire systeem en vermindert stress. Verder leidt het tot een groter lichaamsbewustzijn, beter herstel na een zware inspanning, voorkomt het blessures en zorgt het voor een grote algemeen gevoel van balans en fitheid.

GILTON FRANKLIN - Work-Out

GILTON FRANKLIN - Work-Out

DE SOUL WORK-OUT
We gaan terug naar de eighties! Een leuke swingende work-out waar de lekkerste deuntjes uit de jaren '80 de revue passeren (denk aan de Soulshow van Ferry Maat). Als je een liefhebber bent van soul- en groovy rhythms, sluit je dan aan bij de Soul Work-Out!

90HOUSEDANCE
Een lekkere swingende en luchtige workout, voor iedereen te volgen! De housetunes die gedraaid worden zorgen voor herkenbare klanken uit de jaren '90. Just Dance en sing if you dare!

AFRO DANCE
Tijdens deze work-out laten we ons leiden door verschillende dansstijlen; een mix van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden op lekkere opzwepende Afrikaanse beats, maken het feest compleet!

JUMPING FITNESS - Work-Out

JUMPING FITNESS - Work-Out

Overgewaaid uit Slowakije en inmiddels gedaan door alle fitgirls en ex-turnsters… Jumping Fitness, een work-out op een trampoline, een work-out voor het hele lichaam en waarbij meer dan 400 spieren getraind worden en waardoor je ca. 1000 kcal. per uur verbrandt. Effectieve oefeningen waarbij kracht, uithoudingsvermogen en evenwicht erbij horen. Het lichaam doorloopt bij elke sprong het hele spectrum van zwaartekracht naar gewichtloosheid. Ben je opzoek naar een leuke work-out met een geweldige groepsgeest en gevarieerde oefeningen op motiverende muziek, dan is Jumping Fitness iets voor jou! En… Je krijgt er ook nog eens mega strakke billen van!

KANGOO JUMPS® - Workshop

KANGOO JUMPS® - Workshop

Nederland is een toffe workout rijker! Kangoo Jumps® is de sport die je echt niet mag missen. Heb je de Kardashians al op Kangoo Jumps® gespot? Je kunt er gewoon niet meer omheen! Kangoo Jumps® is een explosieve, zeer motiverende training, gegeven op Kangoo Jumps® rebound boots. Tijdens een les word je op de tofste, nieuwste beats meegenomen in een te gekke, freestyle interval work-out. Terwijl je een leuke choreo aanleert, bouw je een super conditie op, werk je aan een juiste lichaamshouding en krachtige spieren. Maar bovenal, het is gewoon een fun workout die je even alles doet vergeten en een hoop endorfine bij je losmaakt. Zonder dat je het door hebt, ben je ook nog eens lekker (ruim 1000) calorieënaan het verbranden. En wat nou als we erbij vertellen dat je geen spierpijn hebt na de workout? Ben jij klaar voor iets nieuws en toe aan een superleuke uitdaging? Dan zijn we op zoek naar jouw enthousiasme en neemt Jamila Boutou van Studio JB Hilversum je tijdens het Healthy Fest Weekend mee op Kangoo Jumps ® avontuur.

LOS EMPOWERMENT MINDFUL BOXING - Work-Out

LOS EMPOWERMENT MINDFUL BOXING - Work-Out

Combineer twee échte trends in de (sport)wereld: boxen en mindfulness! Ga LOS, maak LOS, laat LOS! Tijdens de unieke training "Mindful Boxing" zorgen de tweelingzussen Marjolein en Mirthe dat je helemaal LOS gaat in een intensieve boks work-out, waarbij er niet alleen aandacht is voor het lichaam, maar ook voor de mind. Want boksen is mindful! Er is geen ruimte voor to-do-lijstjes of gepieker. Je bent compleet in het moment. Door deze fysieke inspanning maak je onvermijdelijk ook iets LOS in jezelf. Effectieve mindfulness-oefeningen helpen je vervolgens om die gedachten, emoties en/of gevoelens in alle rust LOS te laten. Kortom; een verrassende ‘out of your mind’ ervaring met focus op de verbinding tussen lichaam en geest. Op je eigen tempo, met goede begeleiding in een relaxte sfeer!

ELLIPTIGO - Workshop

ELLIPTIGO - Workshop

De populaire cardio-work-out crosstrainen kan nu ook in de open lucht! Vorig jaar introduceerden ElliptiGo naast de gewone ElliptiGo, welke de voordelen van hardlopen, fietsen en de crosstrainer in één apparaat combineert, een nieuw model; de ElliptiGo SUB. Deze staat voor Stand-Up-Bike, waarbij je met een staande lichaamshouding fietst. Low impact, een goede core training waarbij je tevens 33% meer calorieën verbrandt!

XL HOELAHOEP - Work-Out

XL HOELAHOEP - Work-Out

De nieuwste rage in fitnessland heet de hoelahoep. Beyonce Knowles en Michelle Obama zijn al grote fans. Hoelahoepen is echt goed voor álles! Train je buik, benen en billen, verslank je taille en werk tegelijkertijd aan je core en conditie. Niet alleen de buitenkant wordt er beter van, ook je coördinatie verbetert, net als je spijsvertering en doorbloeding. Een superwork-out dus. Doe mee met Robin Hoop en swing jezelf in shape!

GYM3 - Work-OUt

GYM3 - Work-OUt

KICKBOXING BUDDY BAG TRAINING
Ervaar de voordelen van vechtsporttrainingen zonder het ontvangen van klappen en blessures.
Boxing Bag training is enorm populair, vooral onder de vrouwen, precies om deze reden! Ook dit jaar is Dwight Harkisoon, oprichter en eigenaar van GYM3 en LJ Sport Industry, weer aanwezig op Healthy Fest Weekend! Met zijn jarenlange ervaring en passie voor de vechtsport komt hij het programma verrijken met dit geheel nieuwe onderdeel. Tijdens deze ideale work-out kan je samen met jouw buddy flink los gaan op de zak en hoef je je niet meer in te houden. Een training waarbij je de fijne kneepjes en technieken leert van het kickboksen afgewisseld met pittige kracht en conditie-oefeningen.

BOOTY BUILDER
Billen winnen het van de borsten anno 2019! Powervrouwen als JLo, Beyonce, Kim Kardashian en Michelle Obama hebben ons schoonheidsideaal veranderd met hun prachtige ronde vormen en iedereen wil met ronde billen de zomer in. Jij ook? Then train that booty met de Booty Builder van Red Cairo. Tijdens deze work-out krijg je een mix van kracht- en grondoefeningen voor een stevige en ronde BOOTY! Voor iedereen die een nóg strakkere bips wil voor de zomer is deze work-out dus een echte aanrader!

ESSENTRICS - Work-Out (Recovery)

ESSENTRICS - Work-Out (Recovery)

Super effectief én respectvol voor je lijf – de Essentrics work-out geeft kracht, lengte en souplesse. Professionele NHL-ijshockeyers, internationale actrices en sportieve laatbloeiers: iedereen heeft baat bij deze unieke mix van oefeningen met invloeden van fitness, tai chi en fysiotherapie. Ook jij kan deze vloeiende, herstellende work-out volgen tijdens het Healthy Fest Weekend. Master Trainer Danielle de Wildt kwam met de Essentrics work-out eindelijk van haar chronische schouder- en knieklachten af en bracht de workout naar Europa. Met haar trainersteam geeft ze op Healthy Fest Weekend vier korte releasing en rebalancing Essentrics work-outs, waarmee je door de grote, vloeiende, full body-bewegingen alle vlakken van het lichaam traint en alle spieren en bindweefsel in beweging brengt.

FEEL THE MOTION - Work-Out

FEEL THE MOTION - Work-Out

Doe mee Maureen Gomes met een high energy training; FEEL THE MOTION. Krijg plezier in het bewegen op muziek met drumstokjes. We bewegen flink op swingende beats tijdens een makkelijke routine. FEEL THE MOTION is voor iedereen toegankelijk. Hoe meer mensen, hoe leuker het is om met z'n allen te slaan en bewegen op de beats van de muziek. Dus plezier staat voorop!

JUNO SELF DEFENSE - Work-OUt

JUNO SELF DEFENSE - Work-OUt

*WOMEN ONLY*
Nieuw op Healthy Fest Weekend! Heb je altijd al willen weten wat je moet doen als je klem komt te zitten in een onaangename situatie? JUNO is Europa’s leading Self Defense training, ontwikkeld door Synthia Stoffer, een van de beste vrouwelijk Krav Maga trainsters in de wereld. JUNO's missie is om vrouwen over de hele wereld sterker en meer zelfbewust te maken en zich daardoor veilig te laten voelen.

HOUSE OF WORKOUTS - Work-Out

HOUSE OF WORKOUTS - Work-Out

BRN®
Deze ultieme work-out is voor "the body you really need". Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam. De workout waarmee je optimaal calorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Cardio, spierverstevigende oefeningen én core training in één. Tijdens deze workout maak je gebruik van de XCO® buizen. Deze twee aluminium buizen gevuld met grit, zorgen ervoor dat je tijdens de work-out aanzienlijk meer calorieën verbrandt door de "reactive impact" die het veroorzaakt. Op Healthy Fest Weekend kan jij ook met deze unieke work-out meedoen.

BRN® - THE SPECIAL EDITION
Ben jij klaar voor het allerbeste dat BRN® te bieden heeft? Speciaal voor Healthy Fest hebben wij een BRN®: the Special Edition gemaakt. Een combinatie van de tofste en populairste tracks ever. Een echte BRN® fan kan dit niet missen… Geloof ons, je gaat spijt krijgen als je hier niet aan meedoet!

XCORE®
XCORE® is één van de populairste groepslessen van Nederland. XCORE® is daarom ook niet weg te denken bij Healthy Fest Weekend. Ook dit jaar hebben wij weer een onwijs toffe workout voor jullie in petto. Bij de XCORE® workout maak jij gebruik van de unieke XCO®-trainer, een buis gevuld met grit waarmee jij optimaal, zowel je core, als conditioneel traint. Dus bedenk je dit eens: met een XCO®-trainer in je hand, goede muziek en een heerlijk zonnetje… Meer hoeven wij niet te zeggen, toch? We zien je daar!

XCORE® - YOUR ULTIMATE GUILTY PLEASURES
Wij hebben voor jou alle gouden nummers uitgekozen en deze met de allerleukste bewegingen van XCORE® gecombineerd. Hieruit kwam: XCORE® Your ultimate guilty pleasures. Dé work-out waarmee het feest direct begint en dat is wat wij willen toch? Een goed feestje bouwen? XCORE® is de workout met de unieke XCO®–trainer waarmee jij optimaal jouw core en conditioneel traint. Deze toffe XCORE® variant wil je niet missen dit jaar op Healthy Fest Weekend. Wij hebben er onwijs veel zin in, jij ook?

PRISON WORKOUT
De Prison work-out is de nieuwste work-out van House of Workouts. Op Healthy Fest Weekend wordt deze toffe work-out gelanceerd, dus jij krijgt de kans om deze work-out als eerste mee te maken! Wat kan je verwachten van deze workout? Dat mag je uit de naam halen… Tijd om hard aan het werk te gaan. We zien je daar… als je durft!

LXR®
LXR®: niets geeft je zoveel energie als een stevige krachttraining! LXR® is geen toverdrank, maar een elixer van traditioneel hard werken, vermengd met een beetje luxe. LXR® is een exclusief trainingsprogramma van House of Workouts waar de beste ingrediënten van het verleden versmelten met een moderne trainingsaanpak. Je haalt meer kracht, energie en levenslust uit jezelf met de LXR® training. Tijdens de LXR® work-out wordt gebruik gemaakt van de LXR® fitness bag die je uitdaagt je lichaam slimmer te gebruiken en ervoor zorgt dat je je buikspieren voelt bij elke beweging. Squats, lunges, presses en rotaties wisselen elkaar in hoog tempo af, waardoor de intensiteit constant hoog blijft. De uitdagende functionele bewegingen, gecombineerd met lekkere muziek motiveren je om maximaal rendement uit je training te halen!

HAPPIER LIFE FLOATFIT® - Work-Out

HAPPIER LIFE FLOATFIT® - Work-Out

Floatfit® powered by Happier Life is nog steeds een van de grootste fitnessrages around! Floatfit® combineert yoga-geïnspireerde oefeningen met HIIT-oefeningen en laat jou een work-out ervaren die je nog niet eerder hebt gehad. Denk aan burpees, planken, squats en andere bodyweight oefeningen, maar dan drijvend met een Aquabase® op het water. A brand new way of exercising!

BROGA® - Work-Out

BROGA® - Work-Out

Broga® is dé originele fitness yoga. Het is een uitdagende mobility work-out voor zowel mannen als vrouwen door de unieke combinatie van traditionele yoga stretching en een echte work-out. Het helpt je om je spierkracht te vergroten en jouw natuurlijk lichaams-alignment te verbeteren.
Verwacht een high-intensity sessie waarbij jij jouw lichaam op compleet nieuwe wijze versterkt en toned, maar waardoor je je ook flexibeler dan ooit te voren gaat voelen. Niet alleen zullen jouw algemene sportprestaties verbeteren, ook zul je minder pijn ervaren na slechts één sessie.

NORMATEC RECOVERY LOUNGE - Workshop (Recovery)

NORMATEC RECOVERY LOUNGE - Workshop (Recovery)

Tijdens het Healthy Fest Weekend is er ook ruimte voor ontspanning en de nodige recovery. Body Shape Salon ontvangt u graag in de eerste Normatec Recovery Lounge. Normatec compressietherapie en drainage is een heerlijk ontspannen behandeling van benen, armen of heup gedurende 20 minuten. Normatec wordt o.a. gebruikt bij spierherstel, pijnlijke, gezwollen of rusteloze benen/armen. Het resultaat is gelijk merkbaar! Oorspronkelijk komt het Normatec systeem uit de USA en het systeem wordt in heel de wereld al veel gebruikt door topsporters. Met de Recovery lounge van Body Shape salon is het nu ook beschikbaar voor jou! Ervaar hoe het voelt om geen zware maar lichte benen of armen te hebben na een workout! Don't forget to recover!

BAD ASS BABES CLUB® - Work-Out

BAD ASS BABES CLUB® - Work-Out

Very Hot! Bad Ass yoga was vorig jaar een grote hit tijdens Healthy Fest Weekend en Healthy Fest Hotel. Bianca Landman, founder van deze stoere yoga flow, is er ook deze editie weer bij samen met haar Bad Ass Babes Club®. Voel je sexy, voel je stoer. Warm-up met de zonnegroet, SET INTENTIONS en KICK ASS! Deze work-out geeft je lichaam energie, je mind een positieve boost en je spirit bruist naderhand van zelfvertrouwen. En verwacht bij ons geen "standaard" yogaklanken: bij ons voel je je lichaam, je geest én de beat van de muziek. Van relaxte achtergrondmuziek tot knallende beats. Babes go wild!

NORDIC CROSS SKATING - Workshop

NORDIC CROSS SKATING - Workshop

Nieuw op Healthy Fest Weekend: Nordic Cross Skaten door Tjitfit! Een leuke en attractieve mix tussen langlaufen en inlineskaten. Net als bij het langlaufen gebruik je bij het cross skaten stokken (poles), om je afzet te ondersteunen. Naast kracht ontwikkel je bij het cross skaten je balans, coördinatie en je uithoudingsvermogen. Een complete body workout dus. Tijdens deze primeur op Healthy Fest Weekend leer je de basisvaardigheden van deze leuke workout on wheels en gaan we on tour. Lekker uitwaaien op de dijk aan het Eemmeer. Ervaring is niet vereist, dus iedereen kan meedoen.

BODYBOXX - Work-Out

BODYBOXX - Work-Out

Ga op een veilige maar toch uitdagende en conditionele manier te werk met je fitheid door middel van de HIIT bokstraining van onze specialisten van BodyBoxx. Tijdens deze trainingen op Healthy Fest Weekend leer je verschillende combinaties en spelvormen en we gebruiken opzwepende muziek als sporttimer. Elke spier in je lichaam wordt aangepakt en boksen biedt meer; uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie. Je zal het gegarandeerd voelen na de training, op een positieve manier. Er wordt altijd gewerkt in tweetallen en je hebt de keuze boksen of kickboksen.

BEATRIDERS® - Work-Out

BEATRIDERS® - Work-Out

BEATRIDERS®

Een unieke full body- en mind work-out in slechts 45 minuten. Stap op de spinbike en “let the beat take you there”. BEATRIDERS® is een 2.0 full body work-out op een spinbike. Cardio, kracht, dumbbell gewichten work-out en dans versmelten met persoonlijke motivational coaching en booming mix beats van o.a. Beyonce, Brasil mix, Justin Timberlake, Rihanna, Coldplay, Tiesto, Martin Garrix, Major Lazer en nog veel meer.

Op Healthy Fest Weekend zullen deze booming mix beats door de boxen knallen want BEATRIDERS® geeft jou 3 dagen lang deze full body work-out.

Dit is geen spinning en ervaring op een spinbike en het hebben van spinningschoenen is niet nodig.

Facebook: https://www.facebook.com/BeatridersNL/
Instagram: Beat_riders

"IT’S YOUR TIME NOW, SO LET THE BEAT TAKE YOU THERE"

PILOXING SSP - Work-Out

PILOXING SSP - Work-Out

Pilates. Boksen. Dans. Get empowerd physically and mentally! Piloxing SSP combineert op unieke en dynamische wijze twee tijdloze disciplines. Pilates en Boksen. Het derde element is dans en maakt Piloxing een echte high-energy interval-work-out. Van de krachtige bokscombinaties naar het versterken en verlengen door de Pilates bewegingen. Tegelijkertijd maken de simpele dans de work-out compleet en zal je ongemerkt meegenomen worden in het mentale empowerment van Piloxing. Dit is Piloxing SSP. Never ever have you enjoyed sweating so much!

HARDLOPEN MET KLAAS BOOMSMA - Work-Out

HARDLOPEN MET KLAAS BOOMSMA - Work-Out

Klaas Boomsma, hardlooptrainer bij Vondelgym Amsterdam en freelance redacteur voor tijdschriften als Women’s Health, Running NL en LEF, is dé hardloopguru van Healthy Fest Weekend. Niet alleen komt hij zijn liefde voor hardlopen delen, ook zal hij vertellen over zijn verslaving, een clean en nuchter leven en de rol die hardlopen daarin speelde. Tijdens Klaas’ sessies leer je hoe heerlijk hardlopen eigenlijk is.

NIELS GOMMERS - Work-Out

NIELS GOMMERS - Work-Out

Niels Gommers, onze hardloopguru, is naast zijn werkzaamheden als hardloopcoach ook al ruim 10 jaar werkzaam in een forensische kliniek. Niels verzorgt running therapie voor mensen met een verslaving en gedragsproblemen als psycho-motorisch therapeut en is daarnaast ook nog eens werkzaam bij de Vondelgym als hardlooptrainer. Zelf heeft hij al twee marathons en verschillende halve marathons gelopen. Dit jaar zal Niels samen met Klaas Boomsma vertellen en demonstreren wat hardlopen voor jou kan doen!

LARZ - Work-Out

LARZ - Work-Out

WAKE-UP WITH LARZ & LET'S GET TRENDING
Wakker worden met Larz is een traditie die je niet mag missen! Een gezellige work-out met fun elementen om je klaar en natuurlijk wakker te maken voor de dag die komen gaat. Tegelijkertijd zullen we proberen heel Nederland erbij te betrekken en met z’n allen trending te worden!

NIKE NTC BUDDY WORK-OUT
Dirt is een work-out die je alleen doet, met een buddy, met een kleine groep en natuurlijk met al jouw buddy’s op Healthy Fest Weekend. Een training vol Larz-energy, toffe muziek en samenwerking. Wat wil je nog meer?

90’S PARTY
Dé dansles van Healthy Fest Weekend, en dit jaar gaan we nog groter! 90’s muziek, heel Healthy Fest Weekend danst mee (en natuurlijk is het vivo voor iedereen te volgen), live DJ en dit jaar NIEUW: dress 90’s voor deze les! Wat wil je nog meer, be there, be dressed and let’s get this party started! 90’s party style with Larz!

MLAB: ADEMHALING VOOR BETERE PRESTATIES EN HERSTEL - Work-Out

MLAB: ADEMHALING VOOR BETERE PRESTATIES EN HERSTEL - Work-Out

Deze work-out gaat verder dan jezelf in het zweet werken en je hartslag verhogen. In dit uur word je meegenomen in een flow door je verschillende staten van zijn. Door de combinatie van krachtoefeningen, samenwerken, speelse beweging en gerichte ademhaling leer je flexibel switchen tussen actie en rust, kracht en kwetsbaarheid, uitputten en opladen. De Move Lift Act Breathe (MLAB) manier van trainen is gebaseerd op de nieuwste inzichten in het brein en zenuwstelsel en biedt ervaringen en vaardigheden die je op elke sport en je dagelijkse leven kunt toepassen. In deze work-out neemt Kasper van der Meulen je mee door een serie oefeningen waarmee je door middel van ademhaling en beweging meer contact maakt met je lichaam. Je leert verschillende ademhalingstechnieken om sportprestaties en spierherstel te verbeteren en je mind.

BUNGEE SUPER FLY - Work-Out

BUNGEE SUPER FLY - Work-Out

Draai je workout upside-down in de Bungee Super Fly workshops. Hoe? Push-ups worden pull-downs, squat met de weerstand naar beneden én... What goes down must go up! Je gaat mega jumps maken, waarbij je al je spieren net even anders traint. Je gaat van 0 naar 100 in een paar seconden qua cardio, terwijl je een superhero ervaring hebt. Mega vetverbranding terwijl je super veel lol hebt, precies wat je wil, toch?

BUNGEE DANCE
Doordat je verbonden bent met de bungee elastieken zijn je mogelijkheden om driedimensionale moves uit te voeren eindeloos! Hierdoor worden jumps en turns zo makkelijk, dat je letterlijk vliegt op de muziek door alle danspassen heen.

BUNGEE WORK-OUT
Een weerstand training aan bungee elastieken... De bungee laat je super easy burpees, push-ups en jumps doen, maar tegelijkertijd hele andere spieren trainen dan normaal. Je gaat van 0 naar 100 in een seconde wat cardio betreft. Je voelt je een soort Superman, wanneer je jezelf de lucht in catapulteert! Mega fun en effectieve high-intensity full body workout. Ready for take-off?

LES MILLS - Work-Out

LES MILLS - Work-Out

Les Mills: "Wij zijn op een missie om een fittere planeet te creëren. We willen niet dat mensen alleen maar sporten, we willen dat ze een passie krijgen voor (groeps)fitness. We inspireren wekelijks miljoenen mensen om in beweging te komen. Ze vertrouwen op ons dat ze de beste groepsfitness programma's ter wereld krijgen. De lessen zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd en op de beste muziek. Iedereen kan verliefd worden op fitness! De 21 Les Mills programma's staan bij ruim 20.000 clubs ter wereld op het lesrooster, verdeeld over 100 landen. We ondersteunen deze clubs met onderzoek, marketing en elke drie maanden een nieuwe workout. Onze 'tribe' bestaat uit 140.000 gecertificeerde instructeurs uit de hele wereld. FIGHTING GLOBESITY! We zijn ervan overtuigd dat wereldwijde duurzaamheid begint met onze gezondheid, fitheid en welbevinden. Simpel gezegd - eerst een fit lichaam, daarna een fitte planeet."

LES MILLS BARRE
Op balletgeïnspireerde training om strakker te worden! Mooi betekent niet zwak. Balletdansers zijn de sterkste atleten ter wereld, hun gratie en elegantie worden gevormd door een gefocuste en gecontroleerde training. Les Mills BARRE is een moderne versie van een klassieke balletles; een workout van 30 minuten ontwikkeld om de houdingsspieren te shapen, corekracht op te bouwen en even te ontsnappen uit de hecktiek van alledag. Als je op zoek bent naar een andere manier van trainen of een nieuwe manier van zelfexpressie, zul je Les Mills BARRE geweldig vinden. It may look beautiful, but don't underestimate the burn. Build STRENGTH, Shape ELEGANCE, Escape ORDINARY.

BODYBALANCE
Calm and centered, long and strong. Bij BODYBALANCE kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. Het controleren van je ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft altijd opties voor beginnende deelnemers. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, dan is BODYBALANCE een geweldige kennismaking met deze discipline en een goede aanvulling op alle andere sporten. De variatie in BODYBALANCE zorgt ervoor dat ook mensen die al bekend zijn met yoga erg genieten van het programma. Meer FLEXIBILITEIT, Voel je KALM & RELAXT, Meer KRACHT.

BODYCOMBAT
Get fighting fit. BODYCOMBAT is een toffe high-energy workout, geïnspireerd op oosterse vechtsporten met bewegingen uit karate, taekwondo, kung fu, kickboxing en tai chi. In no-time krijg je een geweldige conditie en word je sterker. Je vecht tegen een denkbeeldige tegenstander en je doet geen moeilijke bewegingen. Stress en spanningen lossen als sneeuw voor de zon op en aan het einde voel je je een echte kampioen! Meer KRACHT, Word FITTER, Train je HELE LICHAAM.

BODYPUMP
Get lean, tone muscle, get fit. BODYPUMP is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma van 60 minuten daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft - en snel! Zoals bij alle andere Les Mills programma's, wordt een les elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie. Meer KRACHT, Word SLANK & STRAK, Train ALLE SPIEREN.

SH’BAM
Come as you are, leave as a star. Maak kennis met simpele, maar geweldig leuke dance moves! Je hebt geen danservaring nodig om mee te doen met SH’BAM. Elke les is fun, uniek en afwisselend. Je instructeur leidt je door de eenvoudige, maar toffe bewegingen. Je waant je in een trendy club! Leer NIEUWE DANS MOVES, Vind je INNER STAR, Geniet van DE PARTY.

LES MILLS THE TRIP - Work-Out

LES MILLS THE TRIP - Work-Out

De toekomst van fitness is hier... Fiets een andere dimensie in! 'THE TRIP' is een fietsles, maar niet zoals je die gewend bent. Je beklimt de flank van een super steile gletsjer. Je fietst door een futuristische stad. Je sprint over een digitale wielerbaan en rijdt vervolgens lekker rustig verder terwijl de zon over het water om je heen ondergaat.

FITCO - Work-Out

FITCO - Work-Out

CROSS BOXING
Cross Boxing is dé work-out waarbij fit worden het doel is en boksen het middel, zonder dag er sprake is van fysiek contact. Cross Boxing is geschikt voor mannen én vrouwen! Een next-level work-out (pittig, uitdagend) met een unieke mix van boksen en functionele training, zorgt ervoor dat je binnen no-time in shape raakt en blijft!

PINK BOXING
*WOMEN ONLY*
Pink Boxing is dé work-out waarbij fit worden het doel is en boksen het middel, zonder dat er sprake is van fysiek contact. Pink Boxing is een stoere én hippe work-out speciaal ontwikkeld voor vrouwen! Een unieke mix van boksen en functionele training zorgt ervoor dat je binnen no-time in shape raakt en blijft!

VONDELGYM - Work-Out

VONDELGYM - Work-Out

Arie Boomsma's Vondelgym rukt ook dit jaar weer uit en belegert het Crossfit Area op het Healthy Fest Weekend. Door middel van verschillende trainingen, workshops en work-outs gaan zijn jou bekendmaken in de wereld van het populaire CrossFit.

HANDSTAND WORKSHOP
Iedereen kan wel een handstand. Maar kan je ook blijven staan? Doe je hem ook echt goed? Stap voor stap leren de trainers van Vondelgym je hoe je een écht goede handstand doet.

PULL-UP WORKSHOP
Je ziet het vast vaak in de sportschool... Mannen en vrouwen die aan de pull-up rig hangen en de ene na de andere pull-up doen. Maar hoe doe je nou een goede pull-up? Dit leggen de experts van Vondelgym jou uit. In een reeks basisoefeningen maken ze samen met jou elk element sterker. Voor beginners én gevorderden.

PUSH-UP WORKSHOP
Leer voor eens en voor altijd die goede push-up te doen. Kun je de push-up al… Leer er meer te doen, met een mooie, technische uitvoering van de tussenstappen.

OLYMPIC WEIGHTLIFTING
Olympic Weightlifting: de basis van het Olympisch gewichtheffen. Rustige techniek les, met een leuke work-out er achteraan. Na deze workshop kan jij als de beste gewichtheffen!

SQUAT SQUAD
Verbeter je squathouding. Met een flinke reeks stretches en oefeningen om je squat te verbeteren.

KETTLEBELL CLUB
Wat kun je allemaal doen met die kettlebell? Je krijgt een mooie reeks oefeningen mee, en eindigt met een leuke work-out.

CROSSFIT VOOR BEGINNERS
Dit is een echte CrossFit introductieles. Je krijgt uitleg van de basis oefeningen met veel aandacht voor techniek.

WOD: MINI MURPH
De Murph. Een klassieke CrossFit work-out die bestaat uit pull-ups, push-ups, airsquats en hardlopen. De work-out begint met hardlopen , daarna pull-ups,push-ups, airsquats en eindigt wederom meet hardlopen. Klinkt als onmogelijk? Samen met de Vondelgym rock jij de WOD MINI MURPH!

WOD: BODYWEIGHT
Dit is een work-out waarin alleen maar oefeningen op eigen lichaamsgewicht worden gebruikt. Inspiratie voor thuis, in het park en op vakantie.

MOBILE OUTDOOR GYM - Work-Out

MOBILE OUTDOOR GYM - Work-Out

MOBILE OUTDOOR GYM* is dé mobiele sportschool van Nederland. Op Healthy Fest Weekend zal dit gave en multifunctionele Mobile Rack de basis vormen van het CrossFit Area en de Vondelgym van Arie Boomsma zal er uitvoerig gebruik van maken tijdens hun trainingen!

*Gebruik maken van het rack en ander trainingsmateriaal is volledig op eigen risico.

BASIC-FIT GXR - Work-Out

BASIC-FIT GXR - Work-Out

GXR BOOTY
Wil jij strakke en ronde billen? Dan is de GXR Booty class echt iets voor jou! In 60 minuten trainen we de benen en billen op de dikste beats. Er wordt gebruik gemaakt van elastic bands en plyometrische oefeningen voor nog meer intensiteit en de maximale burn! De les wordt gegeven door niemand minder dan Emma Barry! Emma is mede oprichter van Les Mills in Nieuw Zeeland, en is sinds 2018 verbonden aan GXR. Laat je inspireren door deze top presenter en schrijf je snel in voor deze killer work-out voor maximale Booty gainzz.

BASIC-FIT GXR - Work-Out

BASIC-FIT GXR - Work-Out

GXR BOOTCAMP
GXR Bootcamp is een full body work-out voor de echte die-hard sporter! Op muziek van beste DJ’s uit eigen land ga je pushen, springen, squatten en alles ertussenin. Het is een combinatie van kracht en cardio met maximaal resultaat. Onze eigen Larz (a.k.a. the Energy Man) zal deze work-out verzorgen en jou beast mode laten gaan.

BASIC-FIT GXR - Work-Out

BASIC-FIT GXR - Work-Out

GXR COMPILATIE
Op zaterdag om 15:30 geeft Team GXR bij de XL Workout zone een compilatie van een aantal lessen! Aka: “ The Best of GXR”
Wat staat je te wachten?? Naast heerlijk zweten op de beste deuntjes met een scala van top instructeurs…krijgen jullie een cocktail van de tofste tracks aangeboden!
Aerobic, shape, box, booty, bootcamp, latin dance, abs attack en yoga!! 1 track van iedere les, in één keer achter elkaar door!
Voor ieder wat wils! Time for some serious trabajooooo!

DE SPORTMEESTERS - Workshop

DE SPORTMEESTERS - Workshop

Zaterdagmiddag kun je ze niet missen; de Sportmeesters op de Playmobiel. Laat ze niet voorbijgaan zonder een pop-up potje touwtjespringen, badmintonnen, touwtrekken en of een andere welkome verrassing.

SECRET WORK-OUT BY SPORTEVENTJES - Workshop

SECRET WORK-OUT BY SPORTEVENTJES - Workshop

We verklappen niet te veel, behalve dan dat je 5 kwartier helemaal op gaat in een spannende ervaring vol fysieke en psychologische spelletjes. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar er zijn wel prijsjes te behalen! Niet zoveel als op TV…

Alle deelnemers van de secret work-out zullen verzamelen bij het Informatiepunt. Vanaf daar zullen jullie tezamen naar de locatie lopen waar de workshop plaats zal vinden.

SUPPEN - Workshop

SUPPEN - Workshop

Bij suppen, kort voor Stand Up Paddling, beweeg je jezelf voort op een surfboard met behulp van een lange peddel. Ontstaan vanuit Hawaii als afgeleide van het golfsurfen, groeit deze watersport razendsnel in Nederland: op zee, in meren en zelfs in grachten zie je ze tegenwoordig; de suppers. Verken het water op een surfboard en train gelijk je balans en kracht in deze intensieve work-out.

DISQ - Work-Out

DISQ - Work-Out

Wendy van Dijk is presentatrice en actrice. Ze is een belangrijk deel van de DISQ-familie, en heeft zelfs haar eigen club. De DISQ is een mobiel fitness apparaat dat met behulp van koorden weerstand biedt aan je bewegingen.

Wendy van Dijk wil via haar online personal trainingsprogramma WENDY’s DISQ Club mensen echt helpen om in beweging te komen en zich lekker te voelen. Iedereen die wilt, kan zich aanmelden voor de work-outs met de DISQ, het mobiele gymapparaat waarmee je al je spieren kunt trainen. Als lid van WENDY’s DISQ Club ontvang je elke dag in je mailbox een nieuwe work-out van 10 minuten die je overal en altijd kunt doen. Makkelijker en effectiever kan het niet!

GUN-EX - Work-Out

GUN-EX - Work-Out

Flexible ropes, that fight back! GUN-eX is een nieuwe, toffe high intensity interval training met elastische battle ropes waardoor je met snelheid, controle en kracht binnen no-time een fitter wordt! Het is een intensieve, challenging, maar ook playful workout!

URBAN CP RUN - Work-Out

URBAN CP RUN - Work-Out

Center Parcs is groter dan je denkt. Ren met Klaas Boomsma en Niels Gommers door het park langs alle cottages en leer het terrein kennen als nooit tevoren!

6K NIGHT RUN - Work-Out

6K NIGHT RUN - Work-Out

Klaas Boomsma en Niels Gommers nemen je mee naar een spannend parcours, in het donker. Ren door de bossen in en om het terrein.

LANDMACHT- Work-Out

LANDMACHT- Work-Out

ARMY BEASTING
Army Beasting is jouw challenge van de dag! De 43e Brigade van de Landmacht heeft plek voor nieuwe collega’s. Mensen die slim en sterk zijn. Door Army Beasting kan jij kennis maken met je militaire ik. Je traint en gebruikt je focus. Je verdient er in ieder geval een vet gaaf t-shirt mee!
Army Beasting is bootcamp 2.0 zonder Gym en zonder dure fitnessapparaten train jij je kracht plus uithoudingsvermogen. Samen met een maatje, je buddy, test jij je conditie met hamers, vrachtwagenbanden, balken en stalen platen. Als toetje draag je een zwaar scherfvest.

MILITAIR PARCOURS
Ook heeft de Landmacht speciaal voor jou een hindernisbaan, waar jij zo snel mogelijk overheen gaat. Elke dag is er voor de allersnelste een prijs.

STAND
Op adem komen kan ook, bij onze informatiestand. Daar hebben ze nog een extra uitdaging voor je.

MPOWER WORK-OUT BY MOM IN BALANCE - Work-Out

MPOWER WORK-OUT BY MOM IN BALANCE - Work-Out

De missie van Mom in Balance is om zoveel mogelijk (aanstaande) moeders zich fysiek sterk en vol energie te laten voelen, zodat ze de juiste beslissingen kunnen nemen en kunnen genieten van het moederschap in combinatie met hun eigen ambities en doelen. De Mpower workout is een full body work-out, waarin competitie én fun centraal staan. Zwanger of pas bevallen? Geen probleem, we passen de oefeningen met gemak voor je aan! Het is ons doel dat jij je na de work-out sterk en energiek voelt want: strong women make a better world! Dus doe mee met de Mpower work-out haal het beste uit jezelf!

ATHLETICFLOW - Work-Out

ATHLETICFLOW - Work-Out

Athleticflow, een echte sporttrend overgewaaid uit Zwitserland, is een combinatie van High Intensity Training en Yoga Flow. Bij deze training combineer je niet alleen flexibiliteit, balans, cardio en kracht, maar ook focus en de kracht van ademhaling. Je traint je hele lichaam met deze work-out van je benen, tot je bovenlichaam en natuurlijk core. Iedereen kan meedoen en het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. De motiverende teachers en muziek sleept je door deze les heen en je voelt je geheid fitter than ever!

FITBIT - Work-out

FITBIT - Work-out

Social Fitness met Fitbit op Healthy Fest
"Schat, slaap je wel goed… Eet je wel genoeg… Moet je de mannen niet weer eens bellen voor een potje voetbal… Zou je die vergadering niet afzeggen en gewoon even ontspannen…?"

Iedereen herkent zich wel in de onbedoeld goede adviezen van je liefde, goede vrienden, je ouders. Ze vinden iets van je gezondheid en hebben het beste met je voor. Toch zorgt het in sommige situaties ook voor milde irritaties: 'jahaa schat'. Je neemt nog eerder iets aan van die afstandelijke collega. Of - als je naar Healthy Fest gaat - van Fitbit!

Voorkom fitties: meet en weet het met Fitbit
Op Healthy Fest meet je samen met Fitbit hoe gezond jouw social life is. Geef elkaar even je ongezouten mening, volg samen een circuitje van slaap, work-out en ontspanning of schrijf je in voor drie unieke Fitbit Health Challenges om kans te maken op een smartwatch of tracker naar keuze.

Fitbit geeft je handige tips om de gezondheid van jezelf én je relaties naar een hoger niveau te tillen. Hoe dan?

1. Door samen met je festivalbestie de Fitbitstand te bezoeken en daar de Fitbit Social Fittest te doen.

2. Door je in te schrijven voor één van de (of gewoon alle drie) Fitbit Health Challenges hosted by Dear Good Morning:

FITBIT WEEKEND WARRIOR CHALLENGE (hosted by Lienke van Dear Good Morning)
Begin de dag met een krijgersdansje tijdens de Fitbit Weekend Warrior. Het ultieme ochtendmens Lienke (van Dear Good Morning) leert je genieten van het ochtendgloren en traint je op een actieve start van de zaterdag. Fitbit installeert de Fitbit-app voor je en geeft een smartwatch sample mee om na de training te kunnen zien wat deze Warrior Challenge met je gezondheid doet. De deelnemer die de krijgersmodus het best vasthoudt het hele weekend (m.a.w. de meeste stappen op de teller heeft staan op zondagavond) mag de sample houden!

FITBIT SLAAP CHALLENGE (hosted by Eleni Hoefsloot van de Dear Good Morning slaapgids)
Waar een lekker tukkie allemaal niet goed voor is! In de Fitbit Slaap Challenge wordt je getraind op dé ultieme slaap. Fitbit installeert de Fitbit-app voor je en geeft een smartwatch sample mee om het hele weekend bij te kunnen houden wat jouw slaapritme voor effect heeft op je gezondheid. De deelnemer(s) met de meeste minuten diepe slaap tijdens Healthy Fest mag de sample houden!

FITBIT GUIDED BREATHING CHALLENGE
Word relaxed wakker op zondag en houd die zen-modus zo lang mogelijk vast met de Fitbit Guided Breathing training onder leiding van een ademspecialist. Fitbit installeert de Fitbit-app voor je en geeft een smartwatch sample mee om na de training te kunnen zien wat de frisse lucht in je longen met je gezondheid heeft gedaan. De specialist geeft je vervolgens praktische tips om de ademhalingsoefeningen ook in je ‘normale leven’ in te bouwen.

THE WINNERS WORKOUT BY RICO VERHOEVEN feat. DJ LA FUENTE - Work-Out

THE WINNERS WORKOUT BY RICO VERHOEVEN feat. DJ LA FUENTE - Work-Out

Rico Verhoeven (GLORY Zwaargewicht Wereldkampioen Kickboksen) ontwikkelde samen met zijn team een methode waardoor hij al sinds 2013 de onbetwiste wereldkampioen is. Een methode die onder andere gaat over techniek, fitness, mentale balans, de juiste voeding en doorzettingsvermogen. In 2017 heeft Rico deze methode met zijn team verder ontwikkeld voor niet-professionele sporters onder de naam The Winners Workout By Rico Verhoeven.

GET READY FOR SUMMER WITH DENNIS BAFFOE & DEAR GOOD MORNING

GET READY FOR SUMMER WITH DENNIS BAFFOE & DEAR GOOD MORNING

Get ready for summer met Dennis Baffoe & Dear Good Morning. De leukste tracks, een super toffe choreo en challenges. We gaan zweten, onze lichaam shapen en vooral met elkaar een feest bouwen. Dat wordt spierpijn de volgende dag ;-) Zien we je daar?

Mind

TAIJISCHOOL ONEMOVES - Meditatie

TAIJISCHOOL ONEMOVES - Meditatie

Doe mee met de populairste vorm van lichaamstraining wereldwijd - taijiquan! Michele Obama, Gisele Bunchen en Oprah behoren onder andere tot de 60 miljoen beoefenaars van deze vechtkunst die je vooral leert om niet te vechten. Tijdens de Wake-Up Taijiquan op Healthy Fest Weekend maak je elke cel in je lichaam wakker en activeer je al je spieren. Je gaat aan de slag met de oudste taiji-stijl; lao-jia, een vorm van de Chen stijl taijiquan. Na deze les voel je je energiek, fris en helder. Je bent maximaal ontspannen, maar niet moe of uitgeput. Je kan dus nog de hele dag flink aan de bak!

MNDFL MOMENT - Massage (Cupping & Gua Sha)

MNDFL MOMENT - Massage (Cupping & Gua Sha)

CUPPING
Iedereen heeft met verbazing naar de rug van Michael Phelps zitten kijken toen hij zijn 19e gouden medaille won. Deze topsporter maakt al gebruik van deze eeuwenoude techniek: Cupping. Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). De hartvormige cups die we gebruiken, zijn uniek ontworpen om een kenmerkende glow achter te laten. Cupping-therapie en plezier in één kopje!

GUA SHA
Tijdens een Gua Sha gezichtsmassage worden er jadestenen zachtjes langs het gezicht, de meridianen in het gezicht, de acupunctuurpunten en reflexzones gehaald om zo het gezichtsweefsel te masseren. Dit gebeurt op een zachte ‘schrapende’ wijze. Jade staat bekend om z’n spirituele en geneeskrachtige eigenschappen. Na deze gezichtsbehandeling loop jij met een prachtige glow weg.

MAM - Workshop

MAM - Workshop

Op een inspirerende, gezellige en interactieve wijze, geven Nova You en Leonie Rutten een impressie van hun MAM-programma; "De Moderne, Ambitieuze Moeder". Hierin zullen de volgende elementen aan bod komen: (1) wie ik ben (inzicht in je rol als vrouw, moeder, partner, collega en vriendin), (2) balans werk/privé (leren balanceren en managen van verschillende taken, gedachtes, emoties en verwachtingen), (3) sport/voeding/ontspanning (waarom sport, voeding en ontspanning van onmisbare waarde is) en (4) Mindset (wat de kracht en invloed is van een mindset). Wil je alvast meer weten over deze dames? Kijk dan op www.novayou.nl en www.leonierutten.nl.

YOGIHEROES - Yoga

YOGIHEROES - Yoga

Yoga & Play. De naam verklapt het eigenlijk al. Tijdens Yoga & Play richt je je op een aantal uitdagende yoga-houdingen, waarbij korte sequences worden geoefend. Hierbij komt vooral armbalans aan bod. Het play-gedeelte bestaat uit diverse movement oefeningen. Daarnaast is het spelende element essentieel. Bewegen hoort functioneel te zijn i.p.v. esthetisch, maar bovenal hoort het Leuk te zijn! Lerend spelen, zoals je ook als kind deed. Na de Yoga & Play training heb je een work-out gehad, nieuwe vaardigheden geleerd en vooral veel plezier met elkaar beleefd.

THIRZA VAN DE HOEF - Yoga

THIRZA VAN DE HOEF - Yoga

Thirza van de Hoef is al vanaf het begin betrokken bij Healthy Fest Weekend. Zij is als zelfstandig yogadocente, counselor en trainer werkzaam en geeft in binnen- en buitenland lessen en retraites. Verder werkt ze regelmatig samen met tijdschriften als Happinez magazine en Yogamagazine. Komende editie van Healthy Fest Weekend zal ze weer heerlijke yogalessen verzorgen (van rustig tot actief) en bijzondere meditatie sessies. Tijdens de yoga heb je de kans om even te ontsnappen aan de festivaldrukte en echt even met jezelf bezig te gaan – op een ontspannen en prettige manier. Het helpt je opladen, ontspannen, stretchen, unwinden, op een gezonde manier het lichaam versterken en ook het plezier zal niet vergeten worden. Ook zal je merken dat de yoga een hele prettige tegenhanger zal zijn van al het sporten.

MIRANDA MEINERS & MARION VAN DAM - Workshop

MIRANDA MEINERS & MARION VAN DAM - Workshop

HYPNOSE WORKSHOP
We geven graag de schuld aan social media of aan reclames dat ons zelfbeeld niet goed is, maar… Wist jij dat jij zelf je grootste criticus bent? Dat dit jou belemmert om in al jouw grootsheid te stralen? Leer tijdens deze hypnose workshop jouw eigen beperkende gedachten om te buigen naar acceptatie en zelfliefde. Hypnose is een geweldige tool, om het kritische brein even uit te schakelen en om al deze limiting beliefs op krachtige wijze om te buigen naar positieve overtuigingen. Je gaat direct naar de bron van je probleem! Dankzij de hypnose worden deze affirmaties direct in het onderbewustzijn ingeprent, zonder tussenkomst van dat irritante kritische stemmetje.

VRAGENVUUR
We lopen vaak allemaal tegen dezelfde uitdagingen in het leven aan. Hoe mooi is het dat je tijdens deze interactieve workshop kunt leren, niet alleen van Miranda en Marion, maar van elkaar. Tijdens het vragenvuur mag je echt alles vragen. Op professionele wijze zullen Miranda en Marion jou begeleiden en in een veilige setting zal je je vrij voelen om die ene vraag die jou al zo lang bezig houdt, daadwerkelijk te stellen.

BIOHACK YOUR FOCUS - Lezing

BIOHACK YOUR FOCUS - Lezing

Een van de bekendste internationale biohackers, Wim Hof of ook wel "The Ice Man", is het levende bewijs dat je door je eigen biologie te doorgronden en als een systeem te bekijken, je allerlei hacks en shortcuts kunt vinden. Deze hacks en shortcuts zorgen ervoor dat je meer controle krijgt over je gezondheid. Kasper van der Meulen, biohacker (o.a. opgeleid door Wim Hof), bestseller auteur en science auteur leert jou hoe je door middel van biohacking je leefstijl kan optimaliseren. Focus is de superkracht van de 21e eeuw. Tijdens deze lezing legt Kasper uit hoe je brein werkt en hoe je met verrassend eenvoudige aanpassingen een ijzersterke focus kunt ontwikkelen. Je krijgt praktische en toepasbare tips om je mindset en focus te versterken zodat je direct resultaat kunt zien in je dagelijks leven.

MASSAGESTUDIO LOS - Massage

MASSAGESTUDIO LOS - Massage

Naast sporten moet je natuurlijk ook ontspannen tijdens Healthy Fest Weekend. Massagestudio LOS trakteert je op heerlijke massages en beautybehandelingen vanuit de Massage en Beauty cottages. Kies uit het heerlijke aanbod en geniet van een ontspanningsmassage, sportmassage, facial, fascia facial en/of pedicure. Sit back, relax and enjoy!

Dit jaar zal Massagestudio LOS de volgende behandelingen aanbieden:

ONTSPANNINGSMASSAGE (25 of 20 minuten)
Bij de ontspanningsmassage maken wij gebruik van diverse soorten technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en spieren. Een ontspanningsmassage is bedoeld voor het masseren van de opperlagen van de huid. De ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit. Bij deze massage maken wij gebruik van aromatische olie die de ontspanning nog meer bevorderen.

SPORTMASSAGE (25 of 50 minuten)
De sportmassage is een therapeutische massage en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage worden afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd, herstellen spieren sneller na inspanning en wordt spierpijn waar mogelijk voorkomen. De sportmassage is een stevige massage waarbij aan het herstel van uw spieren wordt gewerkt.

FACIAL (50 minuten)
Wil je een gezonde en stralende huid? Massagestudio LOS biedt een heerlijke facial treatment van 50 minuten aan, welke bestaat uit de volgende onderdelen: oppervlakte reiniging, dieptereiniging, peeling, stoomapparaat, onzuiverheden verwijderen of wenkbrauwen epileren, korte massage decolleté, nek, schouders en gezicht, gezichtsmasker afgestemd op uw huidtype en verzorgende dag / nachtcrème.

FASCIA FACIAL TREATMENT (bindweefselmassage - 25 minuten)
Deze treatment is een bindweefselmassage voor het gezicht, hals en decolleté, met specifieke technieken wordt de doorbloeding en lymfedrainage verbetert, waardoor de huid voller en 'gelift' oogt. Probeer deze behandeling voor het eerst op Healthy Fest. Wanneer u daarna de behandelingen voortzet, stimuleert deze treatment de aanmaak van collageen en elastine, wat de kwaliteit van de huid sterk verbeterd. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. De behandeling kan door verkleving van het weefsel wat gevoelig zijn na de behandeling. Nieuwsgierig naar wat deze trend inhoudt, boek dan nu een kennismaking van 25 minuten tijdens Healthy Fest!

PEDICURE (25 minuten)
Oud en vertrouwd, even de voeten heerlijk laten ontspannen tijdens een pedicure behandeling. Massagestudio LOS biedt een heerlijke behandeling van 25 minuten aan, welke bestaat uit de volgende onderdelen: het desinfecteren van de voeten, het knippen en verzorgen van de nagels, het verwijderen van likdoorns en overtollig eelt, het behandelen van kloven en eeltranden en het aanbrengen van een verzorgende voet crème.

PEDICURE & FASCIA FACIAL (50 minuten)
In deze behandeling worden de Fascia Facial en pedicure behandeling gecombineerd.

COACH VOOR JE LEVEN - Lezing/Workshop

COACH VOOR JE LEVEN - Lezing/Workshop

Maarten en Inge, oprichters van "Coach voor je Leven", zijn life coaches die, samen met slechts een handje vol anderen in Nederland, werken met de wereldberoemde "Big Five for Life Methode". Door mentaal in beweging te komen tijdens hun inspirerende workshops, trakteer jij jezelf op nieuwe inzichten, waarmee je meteen aan de slag kan en bewust wordt van jouw mogelijkheden. Aanschouw jouw leven niet langer van de zijlijn, maar leef nú! Ben jij nieuwsgierig geworden? Volg dan hun lezing of schrijf je in voor een 1-op-1 coaching sessie.

FYSIOMED - Fysiotherapie

FYSIOMED - Fysiotherapie

Onze vaste fysiotherapeuten van Fysiomed zijn ook dit jaar weer van de partij! In het Fysiomed cottage kan je een half uur terecht voor een van de onderstaande tests:

CORE TESTS
Het half uur van de waarheid; hebben al die buikspieroefeningen eigenlijk wel gewerkt?

FMS TEST
Functional movement screen om de kwaliteit van je beweegpatronen te checken.

Verder doet Fysiomed uiteraard blessurechecks en geven ze goed sportadvies. Vergeet dus niet te boeken!

MINDFUL RUN & MINDFUL WALK - Work-Out

MINDFUL RUN & MINDFUL WALK - Work-Out

Aandacht voor je rust, je ontspanning en je mentale kant houden je in balans. Genieten is belangrijker dan presteren en op deze manier blijf je langer blessurevrij en heb je vele voordelen in het dagelijks leven. De Mindful Run leert jou dit en maakt dat hardlopen en wandelen een vorm van bewustzijn wordt. Deze methode laat hardlopen en wandelen, mindfulness en ademhalingstechnieken samenkomen. Hierdoor krijg je aandacht voor je rust, ontspanning en mentale kracht, wat je in balans houdt en zorgt dat je beter om kan gaan met stressvolle situaties. In deze actieve workshop ervaar je op een rustige en speelse manier wat Mindful Run en/of de Mindful Walk voor je kan betekenen.

CRYOCOMPANY - Work-Out

CRYOCOMPANY - Work-Out

We worden allemaal ouder en we willen dat op een gezonde manier bereiken. Cryotherapie zorgt voor een algemene reset van je lijf waar iedereen baat bij heeft. Gedurende drie minuten begeef je je in een temperatuur van -110°c waardoor jouw lichaam allerlei systemen in werking gaat stellen om je te beschermen tegen deze kou. Hierdoor krijg je talloze positieve resultaten, zoals: het sneller afvoeren van afvalstoffen, boosten van je immuunsysteem, betere slaap en sneller herstel na inspanning. En wees niet bang… Het voelt niet anders dan een koude winterdag. Iedereen kan het!

AERIAL YOGA NEDERLAND - Yoga

AERIAL YOGA NEDERLAND - Yoga

Wat past er nou beter bij een health weekend in de buitenlucht, dan een work-out in een hangmat?! Of het puur ontspanning, yoga of Aerial Fitness wordt: het doek lift je op. Fysieke en mentale uitdaging, fun, massages en diepe ontspanning inbegrepen. Aerial Yoga Nederland geeft drie soorten workshops op Healthy Fest, met het gebruik van het Aerial Yoga doek op verschillende hoogtes. Het doek is hier je partner en daagt je op verschillende niveaus uit. Ga jij de uitdaging aan?

AERIAL YOGA
Vertrouwde yogahoudingen krijgen een nieuw jasje met behulp van het doek. Het doek is tijdens deze workshop jouw partner; hij ondersteunt je, maar daagt je ook uit! Naast dat je dieper in houdingen komt, worden gevorderde yoga houdingen als handstand en schorpioen ineens heel makkelijk. Het zweef effect van deze yoga vorm, geeft je vleugels! Bijkomend voordeel; de massage van het doek krijg je er gratis bij. Met een hoge funfactor! Lijkt het je wat?

AERIAL RELAX
Heeft je lijf even wat rust nodig tijdens je drukke sportweekend? Met het doek vlak boven de grond, werk je aan het herstel van het lichaam. Door stretchen en massage van het doek, creëer je meer ruimte en ontspanning. Om vervolgens als herboren met nieuwe energie de rest van het weekend in te gaan. Een perfecte manier ook om je dag af te sluiten. Toch?

AERIAL FITNESS
Geen yoga fan, maar wil je wel uitgedaagd worden door het doek? Bij Aerial Fitness speel je met de zwaartekracht om spierversterkende oefeningen te doen. Je werkt met je eigen lichaamsgewicht en doet een full body workout a la TRX, alleen voel je je dan meer een Cirque de Soleil artiest! Altijd al van gedroomd?!

JOHAN NOORLOOS & DE NIEUWE YOGASCHOOL - Yoga/Meditatie

JOHAN NOORLOOS & DE NIEUWE YOGASCHOOL - Yoga/Meditatie

Dit jaar nieuw bij Healthy Fest Weekend: Johan Noorloos en zijn De Nieuwe Yogaschool. Als autoriteit op het gebied van yoga in Nederland zal Johan tijdens het Healthy Fest Weekend samen met zijn teacher al hun kennis en kunde op gebied van yoga en meditatie met jullie delen. Verschillende vormen van yoga, prachtige meditaties en verschillende lezingen zorgen voor een mooie afwisseling in jouw persoonlijke programma.

FLOW4ALL
Vinyasa Flow gaat over verbinding maken tussen adem en beweging. Houdingen lopen in deze les vloeiend in elkaar over: meditatie in beweging. Deze les is geschikt voor iedereen die al wat yoga ervaring heeft.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar Flow4All? Bekijk dan alvast een online les van De Nieuwe Yogaschool via: https://www.youtube.com/watch?v=kzdZVguS1uI

YIN YANG YOGA
In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar Yin Yang Yoga? Bekijk dan alvast een online les van De Nieuwe Yogaschool via: https://www.youtube.com/watch?v=7hEidqLu594

VIJNANA
Een vorm van yoga die wat minder verwesterd is en meer de oude stijl van yoga aanhoudt is Vijnana yoga. Vijnana is een actieve vorm van yoga, waarbij we de adem gebruiken om onze wervelkolom in de juiste stand te brengen en van daaruit de houding te vormen.
Jnana betekent kennis. Vijnana betekent ‘kennis van binnenuit’. In Vijnana yoga wordt er gewerkt met vayu’s. Vayu betekent ‘wind’ en Vayu is tevens de Hindoe god van de wind. Vijnana yoga is een vorm van yoga die werkt met de adem en, van daaruit, de juiste alignment van de wervelkolom. Met behulp van de vayu’s zijn we in staat om meer ons subtiele lichaam aan te spreken. De beoefening van de asana’s met precisie, zachtheid en gecenterd, samen met de vayus, laat je naar binnen keren. In deze les zal het vertragende element goed voelbaar zijn.

YIN YOGA
In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar Yin Yoga? Bekijk dan alvast een online les van De Nieuwe Yogaschool via: https://www.youtube.com/watch?v=xAe0whanZS8

VINYASA KRAMA INSPIRED
Vinyasa – het principe van het synchroniseren van de beweging met de adem. Krama – volgorde, stappen, fases. Vinyasa Krama eigenlijk een van de oudste vormen van yoga, die echt de basis heeft behouden zoals deze onderricht is door de "vader" van yoga, Krishnamacharya. Dit is de basis van deze les, waar speelse elementen aan zijn toegevoegd. Binnen de vinyasa krama bouw je een houding op door herhalingen. Hiermee creëer je vertrouwen in het lichaam. Het zijn redelijk "eenvoudige" oefeningen, die ieder niveau kan volgen, maar door de herhalingen en het continu bezig zijn met de adem worden de series intensief en uitdagend. Tevens werk je van zeer eenvoudige houdingen (waarbij altijd een warming up van de wervelkolom) naar iets meer complexe houdingen toe. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

YOGA NIDRA
Yoga Nidra, betekent "Yoga slaap" en is een yogavorm waarbij je ontspannen in Savasana ligt en de leraar je door een begeleide meditatie naar een diepe staat van ontspanning brengt. In deze staat, tussen slaap en waakzaamheid in, vindt diepe heling plaats. Tijdens Yoga Nidra gaat je brein van bèta hersengolven (een wakkere staat met veel hersenactiviteit) naar alfa hersengolven, een meer ontspannen toestand. Bij de alfa staat komt het stemmingsregulerende hormoon serotonine vrij, en dat kalmeert je. Van alpha, ga je via een theta hersengolf staat, (de droomstaat, met 4 tot 8 gedachten per seconde) naar een delta hersengolf staat, waar je gedachten slechts 1 tot 4 gedachten per seconde zijn. In deze staat wordt het stresshormoon cortisol uit je systeem verwijderd. Tot slot kun je naar een diepe delta staat zakken, waar je hersenen gedachteloos zijn. Tijdens Yoga Nidra leer je alert te blijven, zelfs als je lichaam slaapt. Je kan tijdens Yoga Nidra soms volledig in slaap vallen, maar langzamerhand zul je merken dat je met oefenen alert blijft.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar Yoga Nidra? Bekijk dan alvast een online les van De Nieuwe Yogaschool via: https://www.youtube.com/watch?v=1Y3tfe6QTys

ASSISTED YIN / PARTNER YOGA
Hou je van Yin Yoga, maar ook van Massage? Of misschien een van beide? Dan is dit waarschijnlijk een van de leukste en meest ontspannen workshops die je hier op Health Fest zal vinden! Michiel Kaemingk zal je gedurende een uur door een reeks aan verschillende Yin houdingen praten. Je leert zowel geven als ontvangen dus behalve heel relaxed ook super leerzaam :) Assisted betekent zoveel als ‘ondersteunend’. jij mag er dus zijn voor de ander, maar de ander ook voor jou. Hoe mooi is dat?!
Daarnaast zal je een aantal simpele Thaise yoga massage technieken leren die je met de yin houdingen kunt combineren. Uiteindelijk ben je in staat om je partner, vrienden en familie in diepe ontspanning te brengen terwijl het ook nog eens een therapeutisch karakter kent.

WHM
Deze les (die in het Nederlands wordt gegeven) begint standaard met de ademhalingsoefening uit de Wim Hof methode (WHM), welke als intens kan worden ervaren. "Deze ademhalingsoefening heeft vergaande positieve gevolgen voor het fysieke lichaam en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een sterk bewustzijn verruimend effect heeft. Op de website van Wim Hof (innerfire.nl) kun je veel (wetenschappelijk onderbouwde) informatie vinden over deze methode die inmiddels wereldwijd beoefenaars heeft. De oefening zal op den duur een diepe ontspanning, rust en ruimte (presence) openbaren. De energie zal veranderen en de uitnodiging is om deze staat van presence te verdiepen in de meditatie die volgt direct na de ademhalingsoefening. Een mooie gelegenheid om dieper in jezelf te gaan en zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient. Het draait in dit samenzijn om Self Realisatie (een directe ervaring van wat je bent). We eindigen de les met een wat langere Savasana.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Wim Hof Methode? Bekijk dan alvast een online les van De Nieuwe Yogaschool via: https://www.youtube.com/watch?v=2rvkN79nzPM&t=242s

STILTEWANDELING & SATSANG
Als de gedachtes, emoties en sensaties van het fysieke lichaam hun energetische dans hebben gedanst in het licht van jouw bewustzijn en jij bent in staat ze niet meer te voeden door het loskoppelen van je aandacht, dan ontstaat er iets magisch. Er ontstaat ruimte om je bewust te worden van een compleet andere staat van Zijn die er blijkbaar altijd al was. Een staat die zich laat kenmerken door een diepe rust, ruimte, stilte en tevredenheid. In de spiritualiteit wordt dit Presence (aanwezigheid), het Nu, genoemd. Het is de presence die toegang geeft tot de Jnana, verlichte (zelf)kennis. We zullen tijdens dit samenzijn een context creëren waarin de presence en alles wat zich daaruit ontvouwd direct door jou ervaren kan worden. De stilte ervaren is gezien het 'geschreeuw' van de body/mind al uitdagend genoeg en vergt in beginsel discipline en vastberadenheid. Verder hoor je in de stilte ook zaken die je liever wilt blijven negeren dus dit kan confronterend zijn. Het licht kan zich echter alleen via de duisternis verspreiden dus de 'stront' zal vroeg of laat omhoog komen. Een leraar zei ooit: There is no easy way to do this. Daarom kan je dit zien als de meest uitdagende 'vorm' van meditatie totdat het op een gegeven moment heel natuurlijk is om deze staat te zijn.

KUNDALINI YOGA
Zin in iets anders? Doe dan mee met de Kundalini Yoga Sessie van Tim Schipper & Marieke de Lange van (Online) Kundalini Yoga School! De dynamische yoga oefeningen gecombineerd met inspirerende meditatie technieken geven je een unieke ervaring die je bewustzijn verruimt. De sessie is toegankelijk voor alle niveaus en biedt iedereen precies de ervaring die op dat moment nodig is. Go for it!

CORE STRENGTH YOGA
Core strength is een Vinyasa flow les, waarbij verbinding wordt gemaakt tussen adem en houding. Het specifieke aan deze les is dat ze wordt opgebouwd rondom je ‘core’, je centrum van kracht. Je core bestaat uit buik-, rug-, bil- en bekkenspieren en vormt de basis van houding, beweging en balans. Je leert in de les deze spieren beter gebruiken. Een sterke core zorgt voor enorme toename van kracht en stabiliteit, zowel fysiek als mentaal. Dit helpt je in je asanabeoefening, maar ook in je dagelijks leven.

EYEGAZING MEDITATION
Ervaar een diepere verbinding met jezelf en met anderen door een van de krachtigste oefeningen op deze planeet, Eye Gazing. Kijk in de ogen van de ander en krijg toegang tot de poorten van de ziel die helpen om verder te kijken dan alleen de fysieke wereld. Ontdek je meer over jezelf, over de mensheid als een collectief en over onze rollen als spirituele wezens, een onbeschrijfelijke ervaring!

WAKE-UP MEDITATIE
Leer tot jouw ware zelf te komen, het ego los te laten en te leren dat jij niet je gedachten bent, maar dat bewustzijn daarachter. Iedereen kan het, het is overal mogelijk, je hebt er niets voor nodig & het heeft alleen maar voordelen!

JOHAN NOORLOOS' MINI YOGA RETREAT

JOHAN NOORLOOS' MINI YOGA RETREAT

Speciaal voor Healthy Fest Weekend heeft Johan Noorloos een Mini Yoga Retreat samengesteld. Woon tijdens het weekend deze sessies bij en Johan neemt jou mee in de wonderen wereld van yoga en alles wat daarbij komt kijken. Onder Johan's Mini Yoga Retreat vallen de onderdelen:

1. Lezing: Wat is Yoga?
Vraag een doorgewinterde yogi naar de oorsprong van 'yoga' en zij zal ongetwijfeld de Yoga Sūtras van Patañjali noemen.Patanjali, die dit boek ongeveer 2000 jaar geleden schreef, wordt ook wel de 'vader' van de yoga genoemd. Hij bedacht 8 sutra's, richtlijnen van normen en waarden over ‘hoe je zou moeten leven’, waarbij het uiteindelijke doel Verlichting is. Ga na wat Verlichting voor jou betekent & waar yoga voor staat voor jou op dit moment.

2. Yogales: Yoga Introductie
Je wilt graag aan yoga doen, maar waar te beginnen! Belangrijk is daarbij het argument. De keuze voor een bepaalde vorm van yoga kan afhangen van je gemoedstoestand, jouw persoonlijkheid of karaktereigenschappen, maar bedenk bij de keuze die je maakt dat yoga gaat om het opzoeken van weerstand. Waarom? Omdat je daar juist veel te leren hebt! Maar of je nou Yin of Yang yoga beoefent, weet dat ze allemaal complementair zijn aan elkaar.

3. Workshop: Leren Mediteren & 4. Yogales: Meditatie in Beweging
We denken veel, erg veel... We verliezen onszelf in wel duizenden gedachtes per dag. Daarnaast willen we niet missen en staan we voortdurend 'aan'. Meditatie leert je het tegenovergestelde, dat je kunt waarnemen & observeren wat je tegenkomt en dat je je daarvan bewust kan zijn. Het leert je te zien dat alles komt en gaat. Wanneer je je dat realiseert, terwijl je waarneemt, dan brengt dat rust, focus & helderheid. Maak de afspraak met jezelf, ervaar de stilte & voel wat het je oplevert.

5. Yogales: Ademhaling in Beweging
Asana's worden op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en/of uit een houding te komen, ook wel Vinyasa genoemd. En er passen heel wat in- en uitademingen in een minuut! Je flowt dus als het ware voortdurend van de ene naar de andere asana in een sequence! Dat wordt zweten, je afvalstoffen kwijtraken, jouw energie lekker laten stromen & heerlijk ontspannen met een gegarandeerd after effect.

6. Lezing: Yoga & Ademhaling
Je ademhaling is er altijd. Deze levensenergie staat ieder moment van de dag tot je beschikking & vormt de brug tussen lichaam en geest! Zonde dat we ons daar zo weinig van bewust zijn. Wanneer we aan yoga doen, wordt de de ademhaling op een bewuste manier geïntroduceerd. Het reguleren & controleren van je ademhaling heeft het vermogen om snel je energie te verhogen & om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Dus een ode aan de adem!

ICOOLSPORT - Workshop

ICOOLSPORT - Workshop

Houd je van uitdagingen en heb je interesse in een gezond en sterk lichaam? Wil je kijken of je je grenzen kunt verleggen? Stap dan in het ijsbad. Steeds meer mensen willen gezonder leven. Deze natuurlijke oefeningen simpel doch voelbaar effectief. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Door middel van ademoefeningen krijg jij controle over je immuunsysteem en je lichaam en overwin jij het ijs. Je voelt je fantastisch na deze coole workshop waar vele voordelen aan zitten: Korte termijn: Minder spierpijn tijdens HF, energieboost, aanboren aanwezige krachten van het lichaam en geest, zelf gecreëerde grenzen verkennen en verleggen. Actief en gefocussed zijn in het hier en nu. Lange termijn: Betere gezondheid, minder vaak ziek, sterker immuunsysteem, minder vaak koud, meer focus in het leven, eenwording lichaam en geest. Vaak goede resultaten bij mensen met auto-immuunziekten of depressie. Het is wetenschappelijk bewezen dat iedereen het kan, dus schrijf je snel in!

Alle deelnemers van het ijsbad zullen verzamelen bij het Informatiepunt. Vanaf daar zullen jullie tezamen naar de locatie lopen waar de workshop plaats zal vinden.

Let op! Ben jij zwanger (alle fase van), heb je last van hartklachten, migraine, hypertensie, epilepsie, nierfalen, zware astma of heb je recent een operatie gehad? Dan wordt het ijsbad afgeraden. Heb je overige medische indicaties of gebruik je medicijnen? Meld dit aan de instructeurs voor het begin van de workshop.

FOLLOW THE BUTTERFLY - Lezing

FOLLOW THE BUTTERFLY - Lezing

Bewuster voor jouw gezondheid zorgen op een natuurlijke manier? Kom dan tijdens het Healthy Fest weekend voor een persoonlijk consult en informatieve lezing naar Follow the Butterfly. Naast de persoonlijke consults bij de stand, geeft Follow the Butterfly tijdens het weekend een informatieve lezing over essentiële oliën en de werking hiervan. De basis oliën worden behandeld en er wordt uitleg gegeven hoe je deze oliën makkelijk kan toepassen in jouw dagelijkse leven. Topics die behandeld worden zijn o.a: slaapproblemen aanpakken, stress reduceren, blessures voorkomen, hoofdpijn verlichten, spijsverteringsproblemen verzachten en energie ondersteuning. Je krijgt handige tools mee, die je kan toepassen als ondersteuning voor de gezondheid van jou en je gezin op een natuurlijke manier. De handige tips die je voor je spierherstel, gewrichten en hooghouden van je energie mee krijgt kan je gelijk toepassen tijdens Healthy Fest Weekend.

ROCK YOUR WORLD - Yoga/Meditatie/Lezing

ROCK YOUR WORLD - Yoga/Meditatie/Lezing

Rock Your World richt zich op mindset en inspireert om goed voor jezelf te zorgen door middel van rust en vertrouwen in het dagelijks leven. Tijdens Healthy Fest Weekend zal Hanneke Peeters jullie laten ervaren hoe het is om naast je work-outs ook aandacht te geven aan je mindset. De tools die zij jou zal meegeven, kan je inzetten in het dagelijks leven, zodat je letterlijk een momentje voor jezelf kan creëren en met voldoende energie de dag door komt.

YOGA/MEDITATIE: THE ULTIMATE STRESS RELIEF
Toepassing van selfcare d.m.v. een begeleidende meditatie waarbij je heerlijk gaat liggen aan de hand van kristallen, essentiële oliën & yoga Nidra.

LEZING: SELFCARE IN HET DAGELIJKS LEVEN: MEER RUST & VERTROUWEN
Hanneke Peeters van Rock Your World zal jullie aan de hand van concrete voorbeelden uitleggen hoe je meer rust en vertrouwen kunt creëren voor jezelf in je dagelijkse leven. Ze gebruikt hierbij tools (kristallen, essentiële olien) en voorbeelden uit haar boek en laat je gedurende deze talk inzichten geven over jezelf.

STAND
Vergeet niet om langs de stand te lopen om alle selfcare producten die tijdens de sessies worden gebruikt en toegelicht zelf te bekijken!

SUPYOGA - Yoga

SUPYOGA - Yoga

Ben jij op zoek naar de ultieme yoga experience in de open lucht? Dan is SupYoga iets voor jou! Tijdens SupYoga verruil je jouw yogamat voor een SUP-board en doe je verschillende oefeningen terwijl je op het water drijft. Volgens kenners is dit een totaal andere ervaring dan een standaard yogales, omdat je buiten op het water één bent met de elementen wat een super rustgevend gevoel geeft. Een uitdagende en heerlijke yoga/pilatesles waarbij je de yogamat verruilt voor een surfboard. Ervaar de flow en kom helemaal tot rust.

SAUNA & HOTTUB - Welness

SAUNA & HOTTUB - Welness

Healthy Fest Weekend vraagt om veel inspanning en weldadige ontspanning is niet onnodig. De houtgestookte sauna en hottub zullen hiervoor zorgen. Bezoek de sauna en hottub van Zondervan Verhuur en laat je spieren zacht worden.

DEEP HOUSE YOGA - Yoga

DEEP HOUSE YOGA - Yoga

Casall laat je kennis maken met de nieuwste yogatrend: deephouse yoga! Niet iedereen wordt zen van stilte, sommigen krijgen juist meer energie door yoga met melodieuze house. Net als in een club ga je energieker dansen bij een goed nummer en zo werkt dat ook bij deephouse yoga: door opzwepende muziek gaan de yogaposes je makkelijker af. En zoals je bij yoga gewend bent, is deephouse yoga óók ontspannend. De sessie is opgedeeld in verschillende delen. Kom in een slow tempo onder begeleiding van ritmische house in een flow. Daarna komt er een actiever Hatha-gedeelte om vervolgens rustig te eindigen met haast ambient house om tot totale ontspanning te komen. Na deze deephouse yogasessie voel je je als herboren en ben je klaar voor het avondprogramma van Healthy Fest.De sessies worden verzorgd door movementcoach Angie de Feber en dj Gary Cala.

EDUARD DE WILDE - Lezing

EDUARD DE WILDE - Lezing

Wetenschap toont aan dat je genen die je van je ouders krijgt voor 20% van invloed zijn of je fit oud wordt of jong ziek wordt. 5% is pech en maar liefst 75% is leefstijl. Wat jij dagelijkse in je mond stopt draagt bij aan ziek of fit worden. 75%! Je hebt je (fitte, jonge leven) dus WEL in eigen hand! Steeds meer onderzoek helpt ons om exact te bepalen wat en wanneer we (of juist niet) moeten eten om lang jong te blijven. Eduard de wilde is pionier en levend laboratorium om meetbare kennis op te doen en ervaringsdeskundige die van heel ziek naar heel fit ging met 10 biohacks die ook jij vanaf vandaag kunt toepassen.

HEALTHY ACADEMY WALK SNEAK PREVIEW - Lezing

HEALTHY ACADEMY WALK SNEAK PREVIEW - Lezing

Zeer binnenkort lanceert Healthy Fest een nieuw concept. We gaan er nog niet te veel over verklappen, maar tijdens het Healthy Fest Weekend 2019, heb jij de unieke kans om deel te nemen aan een sneak preview. Wandel samen met Arie Boomsma en Rico Verhoeven, luister naar de inspirerende verhalen en krijg praktische tips mee om zo ook een rijker en gelukkiger leven te lijden.

Food

ROEL HERMANS - Lezing/Workshop

ROEL HERMANS - Lezing/Workshop

Dr. Roel Hermans is gedragsspecialist op het gebied van eten, drinken en bewegen. Hij werkt als gedragsonderzoeker aan de Universiteit van Maastricht en is expert voeding en gedrag bij het Voedingscentrum. In zijn lezing gaat hij in op de vraag waarom veranderen zo moeilijk is. Waarom laten we ons, ondanks alle goede voornemens, zo snel verleiden door die ene reep chocolade of zak chips? Op laagdrempelige wijze neemt Roel je mee in de wereld van gedragsverandering en geef je tips hoe je van mooie plannen en goede voornemens tot écht gedrag kunt komen.

NANNEKE SCHREURS - Lezing

NANNEKE SCHREURS - Lezing

Veganisme is hip, hot & happening en voor iedereen. Bekende namen als Zac Efron, Miley Cyrus en hubby Liam Hemsworth, Beyonce, Madonna en Ariana Grande gaan ons al voor. Nanneke Schreurs, orthomoleculair therapeut, voedingsdeskundige, personal trainer en (vegan) kookboekenschrijfster. Deze duizendpoot heeft na een persoonlijk experiment waarbij ze twintig dagen lang geheel plantaardig heeft gegeten, besloten dat ze nooit meer anders wil. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van een geheel plantaardig dieet? Waar loop je zo al tegenaan? En… Hoe beïnvloedt dit jouw sportprestaties? Al deze vragen zal Nanneke beantwoorden tijdens haar lezingen op Healthy Fest Weekend.

PUUR POWER ACADEMY - Lezing

PUUR POWER ACADEMY - Lezing

Tijdens Healthy Fest Weekend geeft Aniek Jonckers, founder Puur Power Academy, een lezing over beter voor jezelf zorgen en je eigen goede voornemens niet meer saboteren en 1-op-1 coaching sessies. Het lijkt zo simpel, beter voor jezelf zorgen. Je wil het graag, je weet al hoe het moet, maar op een of andere manier doe je het niet. Wij mensen hebben de neiging om te luisteren naar dat demotiverende stemmetje in ons hoofd. Hoe komt het dat wij onszelf wijsmaken dat we het te druk hebben om goed voor onszelf te zorgen? Hoe ontstaat dat gevoel, en hoe kan je het voorkomen? Aniek heeft zowel de wetenschappelijk onderbouwde tips, als de inspirerende factor die nodig is om, als jij dat wil, je leefstijl daadwerkelijk te veranderen en je in beweging te zetten zodat je je eigen goede voornemens niet meer saboteert. Geen jojo meer!

RICHARD DE LETH - Lezing

RICHARD DE LETH - Lezing

Wij worden steeds zwakker, dikker en zieker, daarom moeten we terug naar de oermens in onszelf. Hier ligt de sleutel naar gezondheid en geluk. De interesse voor gezondheid was nog nooit zo groot. Iedereen wil baas over zijn eigen lichaam en gezondheid zijn en eigen doktertje spelen, alleen zijn velen zich er niet van bewust dat voeding en medicijnen je gezondheid kunnen ondermijnen. Waarom? Richard legt het je uit tijdens Healthy Fest Weekend op basis van de eeuwenoude Oosterse en Westerse geneeskunde! Je hebt 5 evolutionaire instincten die het je moeilijk maken om gezond en gelukkig te zijn. Ze maken ons in de moderne maatschappij namelijk dik, lui, overprikkeld, ongelukkig en eenzaam. Jouw lichaam en hersenen zijn gemaakt voor een omgeving die niet meer bestaat. Het brein is niet ontworpen om je gelukkig te maken en je lichaam is primair niet ontworpen om je gezond te houden. Je ziet het terug aan de huidige ziektecijfers. Je zult jouw evolutionaire aanleg moeten overstijgen. Maar hoe kun je deze instincten de baas worden? Waarom is het essentieel dat je leiding neemt? Richard de Leth, met een doctoraal geneeskunde in de psycho-neuroimmunologie, expert in preventieve lijfstijlgeneeskunde en oprichter van gezondheidsplatform OERsterk, vertelt je in deze lezing met liefde – en ook met een beetje humor - hoe je jouw gezondheid en geluk kunt beschermen en versterken.

THE BREAKFAST CLUB - Talkshow

THE BREAKFAST CLUB - Talkshow

Tijdens The Breakfast Club op zaterdag en zondag pakt Healthy Fest uit met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Terwijl je geniet van met zorg samengestelde gerechten worden onder leiding van Arie Boomsma feiten en fabels besproken tijdens The Breakfastclub Talkshow met onder andere Richard de Leth, Kasper van der Meulen, Nanneke Schreurs en Roel Hermans. Zorg dat je een van de twee ochtenden dit ontbijt boekt; dan pas is je Healthy Festweekend echt compleet

Friends

OPENING HEALTHY FEST WEEKEND 2019

OPENING HEALTHY FEST WEEKEND 2019

Mis de opening niet! Op vrijdag wordt Healthy Fest om 18:45 uur officieel geopend door Arie Boomsma en onze enige echte LARZ. Zorg dat je bij het officiële openingsmoment bent om met elkaar het weekend te starten!

CARLOS LENS

CARLOS LENS

BOOTY ZONE
Kom langs de Booty Zone waar personal trainer van onze BN’ers Carlos Lens en zijn Booty Angels je kunnen helpen aan “Het Billenboek” en andere merchandise zoals “The Ultimate Booty Trainer” (bootybands).

SPEEDDATEN MET CARLOS
Wil je meer de diepte in, spreek Carlos Lens, 25 jaar ervaring in the game, dan tijdens de speeddate sessie en vraag hem het hemd van het lijf tijdens deze persoonlijke Q&A. Heb jij vragen met betrekking tot de laatste bootytrends of doelstellingen behalen of andere vragen? Carlos gaat je helpen… Want waar een wil is is… Carlos!

WAKE-UP SERVICE BY DEAR GOOD MORNING

WAKE-UP SERVICE BY DEAR GOOD MORNING

Dé enige echte Dear Good Morning haalt jou op zaterdagochtend uit je bed. Je krijgt een privé wake-up service aan de deur van je cottage, met muziek, vrolijkheid en een push up spring je meteen uit bed. Inclusief ontbijt-boxje voor al je roomies. Zo weet je zeker dat je met nog meer enthousiasme zal opstaan voor de workouts gaan beginnen. De wake-up service is tussen 06:00 - 07:30 uur zodat je op tijd bent voor de eerste workouts.

Let op! Deze exclusieve wake-up service is alleen op zaterdagochtend beschikbaar. Je kan een plekje veroveren door middel van een winactie. Houd dus de Facebook van Healthy Fest Weekend en Dear Good Morning goed in de gaten, hier zal de win-actie binnenkort plaats vinden! VOL = VOL.

DJ GILTON FRANKLIN

DJ GILTON FRANKLIN

DJ Gilton Franklin komt, net als vorig jaar, draaien op de Healthy Fest Weekend Party op zaterdagavond. Hij draait van de 70’s tot nu, van R&B naar Top 40 en van Latin tot lekkere dansbare, maar vooral muzikale House. Dit alles onder begeleiding van MC SCROOGE!

DJ LARZ

DJ LARZ

Onze Larz zal op zaterdagavond het feestje op gang brengen. Met energie en toffe beats, gaan de voetjes geheid van de vloer!

K&M THEATER - Cabaret

K&M THEATER - Cabaret

K&M, Karen en Monique, 2 Rotterdamse zangeressen komen een 'Zelfbewustwordingscursus' geven, een spoedcursus voor de ziel, waarin vol goede moed massaal kennis wordt gemaakt, onthaast, losgemaakt en weer vastgemaakt. Oude, frustraties uitgebreid besproken en bezongen, en het gekwetste ego opgekrikt in een op maat gemaakte show! Dit alles onder de bezielende begeleiding van de twee Rotterdamse dames, die u volledig inpakken met hun snerpende zangpartijen.Na deze cursus zal u volledig geheald, in-gestraald, maar vooral schaterlachend de feestavond in gaan!

CHRIS AYER

CHRIS AYER

Op vrijdagavond zal de Amerikaanse Singer/Songwriter Chris Ayer ons vermaken met zijn prachtige poëtische lyrics en fantastische stem. Met al ruim 1000 shows op zijn naam in Noord-Amerika en Europa is Chris geen onbekende van de road. Hij is al eerder in Nederland geweest voor o.a. PinkPop en heeft in de voorprogramma’s gestaan van niemand minder dan Matt Simons, Justin Nozuka en Gavin James. Ken jij Chris’ nummers “Stay Another Night”, “On the Blvd” en “Heavy” (winnaar van de 2018 Independent Music Award for Best Adult Contemporary Song) al?

DJ JOSHUA WALTER

DJ JOSHUA WALTER

Joshua Walter, international DJ en eigenaar van record label “Noctural Animals”, is geen onbekende in de muziekwereld. Als geen ander kan hij een feestje bouwen en dit feestje ook gaande houden. Regelmatig draaide hij bij internationale events, Mysteryland, Amsterdam Open Air, Solar, Valtifest en The Color Run en kon worden beluisterd bij MTV, Red Bull Studio’s, Radio 538, XITE, 3FM en SLAMFM. Op vrijdagavond ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Wil jij alvast meer lezen en luisteren over Joshua, kijk dan naar: http://www.joshuawalter.com

STRETCH & RELEASE HEALTHY FEST WEEKEND 2019

STRETCH & RELEASE HEALTHY FEST WEEKEND 2019

De grote afsluiter van dit sportieve weekend: de Stretch & Release met Arie Boomsma en onze andere Healthy Fest motivators. Lekker stretchen, alle vermoeidheid uit je lijf laten en een berg gezelligheid. Een afsluiter die je niet mag missen om de spierpijn op maandag zo goed mogelijk te voorkomen.

GET TO KNOW CENTER PARCS RUN - Work-Out

GET TO KNOW CENTER PARCS RUN - Work-Out

Start je weekend goed en ga voordat de rest van de programmering start, mee met onze hardloophelden Klaas Boomsma en Niels Gommers. Samen gaan jullie op pad en leren jullie het Healthy Fest terrein en park kennen.

LIEFMANS BEER BARRE - Work-Out

LIEFMANS BEER BARRE - Work-Out

Wie wil dat nou niet? Een work-out onder het genot van een alcoholvrije dorstlesser van Liefmans? Barre combineert de beste elementen van ballet, pilates en fitness. Het zorgt ervoor dat je spieren worden versterkt en geshaped, waardoor je prachtige ballerinabenen krijgt. Hollywood celebs en modellen doen het niet voor niets massaal! Onze American babe Taylor Geiger, leading barre teacher van Amsterdam, introduceert dit jaar verschillende soorten barre en kijkt er natuurlijk vooral naar uit om jou te verwelkomen bij Liefmans Beer Barre!

YOGA & BEER POWERED BY LIEFMANS - Yoga

YOGA & BEER POWERED BY LIEFMANS - Yoga

Een yogasessie onder het genot van een biertje van Liefmans? Bij Healthy Fest kan het! Luid jouw zaterddagavond goed in met deze fun work-out! Onder begeleiding van Bianca Landman en haar Bad Ass Babes Club zullen jullie een heuse yogasessie doen, waarbij er ook voldoende ruimte is voor een verfrissende slok van jouw drankje. Cheers!

VIDEOLAND SPINNING BIOSCOOP - Film & Docu

VIDEOLAND SPINNING BIOSCOOP - Film & Docu

Tijdens Healthy Fest Weekend is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Maar... Dan wel op de Healthy Fest manier natuurlijk. Stap op de spinningfiets, en terwijl jij de spierpijn van de dag eruit fiets, geniet je van de beste docu's en films die VIDEOLAND te bieden heeft.*

*Let op! De definitieve programmering van de Spinningbioscoop zal op locatie bekend worden gemaakt.

Sport

Wakker worden met Larz & Koffie

Wakker worden met Larz & Koffie

Start je dag met een power work-out en word wakker als nooit tevoren! Heerlijke beats, een lekkere training, een snoepje on stage en een dosis energie waar je bang van wordt!

YinYang met Lienke de Jong & Milou Turpijn

YinYang met Lienke de Jong & Milou Turpijn

Good morning! Deze (extreem vroege) training is de perfecte combinatie voor je lichaam en geest. Eerst jezelf uitdagen en je eigen grenzen opzoeken. Daarna geef jij jouw lichaam, maar vooral je mind de rust die nodig is om dit weekend optimaal te genieten. We starten met een HIIT-work-out waarbij de focus vooral ligt op jezelf uitdagen, calorieën verbranden en zweten. We sluiten af met urban yoga, waarbij je lichaam ontspant en je geest kalmeert. Voor de vroege vogels zorgen we na afloop natuurlijk voor de favoriete Body & Fit shake van Milou & Lienke om de dag goed te beginnen!

CHOREOLOGY®

CHOREOLOGY®

CHOREOLOGY® is gericht op hiphop en streetdance. Moves die te moeilijk lijken, worden op een gemakkelijke manier voorgedaan en aangeleerd, zodat jij de vetste choreo’s gewoon mee kunt doen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden. Deze training is goed voor je uithoudingsvermogen, mobiliteit, coördinatie, flexibiliteit en je houding!

PILOXING®

PILOXING®

De perfecte combinatie van cardio, kracht en flexibiliteit. Bereid je voor op een pittige training. Deze work-out op blote voeten is een conditietraining waarin pilates, boksen en dans wordt gecombineerd en zo zorgt voor meer kracht, spierversterking en flexibiliteit. De dansbewegingen zorgen voor net dat beetje extra pit to kick up the fun factor. PILOXING® is een complete work-out die je niet wilt missen!

Dance: Disco meets HipHop door Train The Trainers

Dance: Disco meets HipHop door Train The Trainers

Train The Trainers laat je niet alleen zweten met hun The Gladiator Workouts®, maar laat je ook je heupen losswingen op heerlijke beats. Een heerlijke én pittige danswork-out die je zeker niet wilt missen!
Vorig jaar al een grote hit op Healthy Fest, dit jaar verwachten we er weer een knaller van te maken. Kom & DANCE YOUR ASS OFF!

NTC door Larz

NTC door Larz

Een les die je niet mag missen. In samenwerking met Nike (en de NTC APP ) geeft Larz, International Nike Master Trainer, deze explosieve les overal ter wereld en zoals we zeggen: #stopexercising #starttraining.

BodyBoxx Boxing & Kickboxing

BodyBoxx Boxing & Kickboxing

Ga voor power, snelheid, uithoudingsvermogen en motivatie op de beat van de muziek die wordt gebruikt als sporttimer. Naast boksen zelf, worden ook HIIT-oefeningen ingezet om het beste resultaat te behalen. De les is zo opgebouwd dat het voor iedereen toegankelijk is. BodyBoxx is een unieke mix van boksen en muziek.

PILOXING® KO

PILOXING® KO

Een spannende nieuwe uitvoering van PILOXING®, waarin dezelfde basisprincipes worden gebruikt als in de wereldberoemde fitnessrage. Ter aanvulling op PILOXING® is deze knock-out versie een high intensity total body work-out, waarbij gebruikgemaakt wordt van 250 gram wegende PILOXING® handschoenen gedurende de gehele les. Dit nieuwe programma is een stuk intensiever dan de traditionele les en biedt door het nieuwe format en de nieuwe oefeningen een maximale uitdaging aan elke deelnemer die zijn of haar fitnessniveau wilt verhogen.

Calisthenics

Calisthenics

Je kijkt je ogen uit bij deze manier van trainen én gaat het zelf ervaren. De work-out wordt voornamelijk uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Voor de beginners gaan we aan de slag met basisoefeningen als pull-ups, push-ups, en dips. De smaak snel te pakken of al enige ervaring met Calisthenics? Met de gevorderden gaan we een level hoger door stapsgewijs oefeningen uit te voeren als de humanflag, backlever en frontlever. Een intensieve training waarbij je uitgedaagd wordt om je grenzen te verleggen.

90’s Party met Larz

90’s Party met Larz

Lekkere beats, fun en energy zorgen ervoor dat jij de zaterdagavond lekker los in de heupen begint. Een hiphop-danceles waarmee Larz de afgelopen jaren de wereld is over gereisd. Van Londen tot Moscow en van Limburg tot aan Friesland… Lars reist de wereld over en deelt met jullie zijn moves!

Kickboxing door UFW

Kickboxing door UFW

UFW Kickboxing is kickboksen voor iedereen! In 2015 bracht UFW een uniek concept op de markt die kickboksen toegankelijk maakt voor een brede doelgroep, een hoge belevingswaarde heeft en perfect pas binnen de fitnesscultuur. Je traint als een kickbokser, maar dan zonder het sparren. Jong en oud, mannen en vrouwen, beginner en gevorderd, iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Bij UFW Kickboxing train je met stoot- en traptechnieken in 55 min. effectief aan je conditie. Daarnaast kun je , indien je dit wilt, met diverse kickboxing-sporttesten werken aan een uitdagende doel. Je kunt dus echt ergens naar toe werken!

Booty Builder door Gym3

Booty Builder door Gym3

Red Cairo geeft een mix van kracht- en grondoefeningen voor een, ja precies, stevige ronde BOOTY! Voor iedereen die met een strakke bips de zomer in wil!

Buddy Box door Gym3

Buddy Box door Gym3

Sporten doen we samen! Studies tonen aan dat het werken met een partner meer voordelen biedt dan het solo hangen aan gewichten of het alleen doen van cardio in een sportschool. Daarom komt Gym3 met deze work-out die draait om creatieve duo-oefeningen waarbij plezier centraal staat!

XL Hoelahoepen

XL Hoelahoepen

Hoelahoepen is echt goed voor álles! Train je buik, benen en billen, verslank je taille en werk tegelijkertijd aan je core en conditie. Niet alleen de buitenkant wordt er beter van, ook je coördinatie verbetert, net als je spijsvertering en doorbloeding. Een superwork-out dus. Doe mee met Robin Hoop en swing jezelf in shape!

The Gladiator Workouts® - BOOTCAMP

The Gladiator Workouts® - BOOTCAMP

The Gladiator workouts® is een trainings systeem welke door TrainTheTrainers is ontworpen en waarbij al duizenden gecertificeerde trainers actief zijn met dit concept. Geef je over aan onze mastertrainers en rol, spring, buig, strek, lach en sprint met een groep gelijkgestemden en laat je gek maken door het trainersteam.

LXR®

LXR®

Niets geeft je zoveel energie als een stevige krachttraining. LXR® is geen toverdrank, maar een elixer van traditioneel hard werken, vermengd met een beetje luxe. LXR® is een exclusief trainingsprogramma waar de beste ingrediënten van het verleden versmelten met een moderne trainingsaanpak. Het is een training van 30 minuten die je sterker, slanker en fitter maakt. Kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie komen samen in deze functionele workout en geven je snel resultaat; je verbrandt vet, ontwikkelt spierkracht en verbetert je conditie. Tijdens de LXR® workout wordt gebruik gemaakt van de LXR® fitness bag die je uitdaagt je lichaam slimmer te gebruiken en ervoor zorgt dat je je buikspieren voelt bij elke beweging. Squats, lunges, presses en rotaties wisselen elkaar in hoog tempo af, waardoor de intensiteit constant hoog blijft. De uitdagende functionele bewegingen, gecombineerd met lekkere muziek motiveren je om maximaal rendement uit je training te halen!

SUPERSHAPE The Buddy Edition door Train the Trainers

SUPERSHAPE The Buddy Edition door Train the Trainers

SUPERSHAPE maakt duidelijk waar het in groepsfitness om draait, allround conditioning op een gevarieerde manier met verrassende combinaties en oefeningen met heerlijke muziek als basis. TrainTheTrainers is een opleidingsinstituut voor beginnende en gevorderde trainers in de sportbranche. Middels verschillende korte opleidingen en workshops, kan een (toekomstig)trainer zich ontwikkelen tot een veelzijdige fitnessprofessional. Denk hierbij aan de anatomie van het menselijk lichaam, hoe om te gaan met speciale situaties zoals blessures en zwangerschap, maar ook aan de telling op de muziek, je teaching skills en de vele lesvormen. Tijdens deze SUPERSHAPE les zullen jij en je buddy samen trainen o.l.v. mastertrainers Maaike Parrel en Bianca Karel. Dat wordt zweten, lachen en opgepompte benen en billen!

Mpower Woman

Mpower Woman

Mpower is een intensieve training voor ambitieuze vrouwen met dezelfde uitdagingen die topfit willen zijn. Met professionele trainers werk je samen met andere inspirerende vrouwen aan het opbouwen van fysieke en mentale power. Een goede conditie, een sterk lichaam en een positieve mindset: precies wat je nodig hebt om werk, gezin en me-time te combineren. Deze total body work-out is een combinatie van kracht, cardio en high intensity-oefeningen die je veelal in teamverband uitvoert om jezelf te blijven pushen. Zo kun je elkaar stimuleren én uitdagen: wie zet net dat stapje extra? Mpower daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Want als je goed in je vel zit, durf je meer, kun je meer én wil je meer. Zo voel je je als drukbezette vrouw altijd on top of the world. Your world.

Jumping Fitness

Jumping Fitness

Tijdens deze mega-energieke intervaltraining maak je verschillende springbewegingen op een speciaal ontworpen trampoline. Trampolinefitness dus! Door de elastische vering in de trampoline train je al je spieren, zonder belasting van je gewrichten. Dit zorgt voor een verbeterde balans en coördinatie van het lichaam. Een Jumping Fitnessles begint met een warming-up, waarbij een gecertificeerde instructeur de stappen uitlegt. Na een aantal oefeningen bestaat de les uit een aantal korte en intensieve trainingen, gecombineerd met goede muziek. De training is voor iedereen geschikt, je kunt het namelijk zo zwaar maken als je zelf wilt en fun staat voorop!

Kari Traa Urban Training

Kari Traa Urban Training

De Kari Traa Urban Training is een initiatief van het Noorse dames sportkledingmerk Kari Traa: het snelst groeiende sportmerk voor vrouwen in Europa! Door de moderne stijl en de vrolijke kleurencombinaties, maakt het sportmerk Kari Traa het gemakkelijk om je eigen identiteit, sportiviteit en vrouwelijkheid uit te stralen. Happier, Healthier, Stronger; dat is waar Kari Traa voor staat! Regelmatig worden er in samenwerking met retailers Urban Trainingen door het land neergezet. Gedurende de training worden de deelneemsters meegenomen door de omgeving voor een combinatie van hardlopen en oefeningen. Hierbij staat het aspect fun centraal. De Kari Traa Urban Training is toegankelijk voor ieder fitnessniveau, van beginner tot gevorderde.

BODYPUMP

BODYPUMP

BODYPUMP is de originele barbell-les die je hele lichaam versterkt. Deze work-out daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen, zoals squats, presses,lifts en curls. De laatste muziek en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft!

Les Mills SPRINT

Les Mills SPRINT

SPRINT is geen gewone work-out, maar een High Intensity Interval Training (HIIT) van 30 minuten op een indoor bike. Het is intens, waardoor je in no-time je fitnessdoelen haalt met een minimale belasting van je gewrichten. De work-out is kort, zodat je alles kunt geven om jezelf te pushen naar je fysieke grens!

BODYCOMBAT

BODYCOMBAT

Een krachtige cardio waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals karate, boksen, taekwondo, tai chi en muay thai. Met behulp van een enthousiaste instructeur en veel punches en kicks verbrand je veel calorieën!

Les Mills GRIT

Les Mills GRIT

GRIT is een High Intensity Interval Training (HIIT) die je uitdaagt om heel hard te werken, waardoor je supersnel, superfit wordt! De work-out bestaat uit herhalende, korte trainingspieken met een intensiteit van boven de anaerobe drempel.

SH’BAM

SH’BAM

Maak kennis met simpele, maar geweldig leuke dancemoves! Je hebt geen danservaring nodig om mee te doen met SH’BAM. Elke les is fun, uniek en afwisselend. Je instructeur leidt je door de eenvoudige, maar toffe bewegingen. Je waant je in een trendy club! Eenvoudige, maar toffe dansmoves dus waarmee je je conditie verbetert. Kom alvast in de sfeer voor de zaterdagavond en dans je in het zweet!

Interval Run met de Vondelgym

Interval Run met de Vondelgym

Altijd al je hardloopsnelheid willen verhogen? Krijg tips van hardloopspecialist Niels en leer hoe je het beste een intervaltraining kunt inzetten om je hardloopsnelheid geheel naar wens aan te leren. Je kunt meer dan dat je denkt, zeker samen met Niels!

HF Power Battle

HF Power Battle

Een wedstrijd tussen Healthy Fans waarbij het erom gaat wie zoveel mogelijk dips, pull-ups en push-ups. Daag jezelf uit en geef je op!

Mindful Run

Mindful Run

Genieten van hardlopen met een afwisseling aan oefeningen zoals yoga, mediteren, looptechnieken, maar ook wel eens een tikspelletje of touwtjespringen, gewoon voor de fun. Mindful Run zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en je uithoudingsvermogen wordt vergroot. Voordelen die niet alleen tijdens het sporten goed van pas komen, maar ook in het dagelijks leven. Een work-out die je niet mag missen als je een diepe interesse hebt in wie we zijn als mens, of als je door de bomen het bos niet meer ziet door alle drukte en verplichtingen die je hebt.

Minitriatlon

Minitriatlon

Een once in a lifetime experience! Ervaar hoe het eraan toegaat tijdens een echte triatlon. Doe mee aan deze minitriatlon en zwem 500 meter, fiets 20 kilometer en ren 5,8 kilometer op en rond het Healthy Festterrein. Motivator Marcel Gierman deed in zijn leven meer dan 100 triatlons, won er 55 en is er nu bij om jou te begeleiden!

Let op: als je meedoet, schrijf je dan in voor de kick-off van deze Minitriatlon op vrijdagavond om 20:00 uur. Deze is verplicht voor alle Minitriatlon deelnemers!

Barre met Taylor Geiger

Barre met Taylor Geiger

Barre is al even bekend in Nederland, maar wordt nog steeds populairder. Een fantastische work-out; een soort moderne versie van klassiek ballet. Op een hele elegantie manier werken aan voornamelijk je core, billen en bovenbenen, waardoor je fitter en leniger wordt. Het is een uitdagende work-out die je houding verbetert en blessures voorkomt. Je hoeft geen balletachtergrond te hebben om mee te doen aan deze training, dus what are you waiting for?

Bekkenbodemclinic door Sterkher

Bekkenbodemclinic door Sterkher

Romana Serno is personal trainer, online coach en oprichter van Sterkher. Romana's grootste passie is pre- en postnatale vrouwen leren hoe ze op een veilige manier sterk en fit kunnen blijven tijdens de zwangerschap en bij herstel na de bevalling.
Heb je een kinderwens, ben je zwanger of al moeder, dan is deze workshop iets voor jou. De anatomie van de vrouwelijke bekkenbodem wordt besproken en je leert hoe je deze effectief kunt trainen, zodat je geen last meer hebt van urineverlies tijdens het sporten.

Urban CP Run met de Vondelgym

Urban CP Run met de Vondelgym

Center Parcs de Eemhof is groter en verrassender dan je denkt. Ren met Niels door het park en leer het volledige terrein écht kennen.

Les Mills BARRE

Les Mills BARRE

Les Mills BARRE is een moderne versie van een klassieke balletles; een workout van 30 minuten ontwikkeld om de houdingsspieren te shapen, corekracht op te bouwen en even te ontsnappen uit de hecktiek van alledag. Als je op zoek bent naar een andere manier van trainen of een nieuwe manier van zelfexpressie, zul je Les Mills BARRE geweldig vinden. It may look beautiful, but don't underestimate the burn.

BLACKROLL®

BLACKROLL®

BLACKROLL® mastertrainer Sylvain Gaspersz laat je kennismaken met het officiële BLACKROLL®MOVES groepsfitnessprogramma. Het combineert een active movements-bindweefseltraining met een intensieve HIIT, klassieke yoga en pilates.
Essentieel is het gebruik van de BLACKROLL® foamrollers. Daarmee geef je jezelf een myofascial release (zelfmassage) over diverse spier- en fasciagroepen en daag je je fasciae (bindweefsel) uit. Het BLACKROLL® MOVES-programma legt een solide basis voor je algehele fitheid, versterkt je core stability, verbetert je cardiovasculaire systeem en vermindert stress. Verder leidt het tot een groter lichaamsbewustzijn, beter herstel na een zware inspanning, voorkomt het blessures en zorgt het voor een groter algemeen gevoel van balans en fitheid.
In deze 60 minuten durende workshop komen Mobility, Flexibility, Core stability, Cardio, Strength en Relaxation aan bod. Ervaar zelf wat BLACKROLL® voor jou kan doen.

Salsa Bachata Match-Up door 24FIT DANCE CREW

Salsa Bachata Match-Up door 24FIT DANCE CREW

Vorig jaar was dit toptrio ook aanwezig op Healthy Fest. Door hun enthousiasme hebben ze toen de volgende dag nog een extra work-out gegeven. Dit jaar zijn ze er gelukkig weer, nu elke dag! Niet alleen met Zumba, maar ook Salsa Bachata Match-Up!

Floatfit®*

Floatfit®*

Floatfit® combineert yoga met HIIT (High Intensity Interval Training) en laat jou een work-out ervaren die je nog niet eerder hebt gehad. Denk aan burpees, planken en squats, maar dan drijvend op een Aquabase® op het water.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 5 euro voor gevraagd.

Suppen*

Suppen*

Bij suppen, kort voor Stand Up Paddling, beweeg je jezelf voort op een surfboard met behulp van een lange peddel. Ontstaan vanuit Hawaii als afgeleide van het golfsurfen, groeit deze watersport razendsnel in Nederland: op zee, in meren en zelfs in grachten zie je ze tegenwoordig; de suppers. Verken het water op een surfboard en train gelijk je balans en kracht in deze intensieve work-out.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 15 euro voor gevraagd.

F45

F45

F45 is een Australisch fitnessnetwerk dat zich razendsnel verspreidt over de hele wereld. In slechts 4,5 jaar tijd heeft F45 bijna 1200 studio’s in 39 verschillende landen geopend. F45 is de toekomst van de fitness. Weg met die volle, enorme sportscholen met allerlei moeilijke apparaten. Weg met die dagen waarin je met een dure personal trainer aan de slag gaat en minimale resultaten behaalt.
“F” staat voor “Functional” en “45” voor 45 minuten training. F45 is personal training in een groep, waarmee je 700+ kcal verbrandt in slechts drie kwartier!
Er zijn 29 verschillende trainingsmethoden met meer dan 4000 oefeningen. Hartslagmetingen en televisies zorgen ervoor dat je jouw maximale resultaat behaalt zonder in herhaling te vallen. F45 is efficiënt, effectief en het belangrijkste van alles: LOTS OF FUN!

Functional training door Vibram® Fivefingers®

Functional training door Vibram® Fivefingers®

Tijdens de Functional training door Vibram® Fivefingers® gaan je voeten aan het werk. Samen met merk ambassadeur Alex Gijsbers ga je tijdens de 1 uur durende work-out functionele krachtoefeningen doen op Vibram® Fivefingers®. Hierdoor worden niet alleen je voeten sterker maar ook je benen en rug. Deze training is ideaal voor bijvoorbeeld hardlopers maar ook voor iedereen die sterker en leniger wilt worden en het uithoudingsvermogen een extra boost wilt geven. Het is laagdrempelig en de oefeningen voer je uit op je eigen niveau. Reserveer je Vibram® Fivefingers® bij de stand!

Fysiomed

Fysiomed

Fysiomed is er dit jaar weer bij! In de "Sport je wel gezond"-cottage kun je terecht voor verschillende tests, namelijk een core test, FMS, blessurecheck of goed sportadvies.

Core test
Het half uur van de waarheid: hebben al die buikspieroefeningen wel gewerkt eigenlijk?

FMS-test
Functional Movement screening om de kwaliteit van je beweegpatronen te checken.

Alle tests duren 30 minuten.

Bungee Super Fly

Bungee Super Fly

Het opwindende gevoel van zo vrij bewegen als Superwoman, dat is wat je zult ervaren tijdens deze high-intensity work-out. Secret agent tricks, gewichtloos zweven en hoge jumps komen allemaal voorbij. Bungelend aan de bungee-elastieken heb je zoveel plezier, dat je niet eens doorhebt hoeveel je zweet!

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 10 euro voor gevraagd.

Gewichtheffen met WeLift

Gewichtheffen met WeLift

Een uitdagende, allesomvattende training waar je fitter en strakker van wordt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Gewichtheffen is een perfecte basis om op voort te bouwen als je graag vaker in de sportschool wilt sporten. Leer met WeLift correct en netjes gewicht te heffen, zodat je blessurevrij blijft en snel progressie maakt.
Anders dan velen denken, word je van gewichtheffen niet groot, gespierd en sloom, maar juist fitter, strakker en slanker. Gewichtheffen is de sport waar je leert versnellen en mobieler wordt. In het dagelijks leven kun je van deze trainingsmethode veel profijt hebben. De volgende keer dat jij je volle boodschappentas tilt of naar de bus rent, merk je al het verschil!

Polefitness

Polefitness

Polefitness is een high impact work-out, waarin iedereen in de groep individueel aan zijn eigen niveau werkt. Het maakt je lijf leniger, strakker, sterker en maakt je handiger. Alhoewel je individueel werkt, is het sociale aspect zeer groot; het plezier in de les is zo groot, dat je 'bijna' niet door hebt dat je al je spieren aan het trainen bent.

De les wordt gegeven door Belinda Seine en Denise Mulder van Polefitness Nederland, ervaren trainers en bekend van verschillende tv-programma's. Denise is daarnaast tweevoudig wereldkampioen. Zij helpen je tijdens de les stap voor stap met uitleg en begeleiding bij de oefeningen.

Tip van de experts: draag een lange sportbroek (met eventueel een korte broek eronder), een hemd en do it!

Op zondag je kunsten in praktijk brengen? Dat kan: tussen 10.00 en 16.00 uur op zondag is een pop-up polefitness, waar je zo in kunt lopen als er plek is. Zondag zijn naast Belinda en Denise ook andere pole fitnessinstructeurs en -enthousiastelingen aanwezig om te helpen en te inspireren. Don't miss it!

ElliptiGO Bike Tour

ElliptiGO Bike Tour

On-road suppen, dat is deze training in het kort. Op de SUB, het nieuwste model van Elliptigo dat staat voor Stand-Up Biking, train je jouw core optimaal. Daarnaast verbrand je ook nog eens ±33% meer calorieën dan op een gewone fiets.

Zitten is het nieuwe roken, SUB het nieuwe fietsen. Kom het uitproberen: let's GO!

Electroden Training

Electroden Training

Wie wil er nou niet binnen 20 minuten strakker en sterker zijn? Het kan met EMS Bodytec Training. Dit is een intensieve manier van trainen, waarbij alle grote spiergroepen van het lichaam worden gestimuleerd voor optimaal resultaat. In korte tijd wordt spierweefsel opgebouwd, de stofwisseling gestimuleerd en de huid verstevigd. Tijdens de training draag je onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Over de onderkleding wordt een speciaal electrodenvest gedragen, welke wordt aangesloten op de veilige en effectieve Bodytec apparatuur.

Laat je verassen door de "schokkende" techniek'.

Casall & Gaiam Parachute Work-Out

Casall & Gaiam Parachute Work-Out

Kom jij op Healthyfest samen met jouw sportbuddy trainen tijdens een unieke workout georganiseerd door Casall en Workout Amsterdam? Maak kennis met de populaire trainingstool: de HIIT Parachute.

Dit is een nieuwe manier om je training effectiever en afwisselender te maken. Een uitdagende workout en je kunt mee doen op je eigen niveau.
Verhoog je hartslag maximaal met Jill & Noor en boosten je vetverbranding met hun bekende HIIT & Kracht Circuits. Fun gegarandeerd!

DISQ

DISQ

Train like a star! Madonna & Usher namen deel aan het programma en trainden zich fit voor hun muziektournees. Met deze functional work-out, train je diverse spiergroepen met behulp van de wearable devices van DISQ. Dus get fit 4 summer en train mee met Wendy van Dijk en haar personal trainer Robbert Boekema op muziek van hun dj.

MLAB: Move Lift Act Breathe

MLAB: Move Lift Act Breathe

Move Lift Act Breathe is een nieuwe manier van trainen die jou in je kracht zet. Bevrijd jezelf van de negatieve fitness motivatie van onrealistische doelen, uiterlijke schijn en competitie drang. Doormiddel van natuurlijke beweging, speelse kracht onderdelen, mindset training en ademhalingsoefeningen voel je direct hoe je moeiteloos sterker in je leven kunt staan.

DISCO work-out door Gilton Franklin

DISCO work-out door Gilton Franklin

We gaan terug naar de Motown-tijd en Soultrain! Een leuke swingende Work-Out waar de lekkerste discodeuntjes met bijbehorende bewegingen “onder handen” worden genomen. Als je een liefhebber bent van deze Funky- & Groovy Rhythm sluit je dan aan en ‘do the Locomotion’!

Michael Jackson work-out door Gilton Franklin

Michael Jackson work-out door Gilton Franklin

Een terugblik naar de gouden tijd van MJ. Als je een fan bent moet je beslist aan deze Work-Out meedoen. Naast de bekende hits die de revue passeren worden je ook de bekende moves aangeleerd waar MJ bekend om stond.

Army Beasting door de Koninklijke Landmacht

Army Beasting door de Koninklijke Landmacht

Army Beasting laat je kennis maken met de wijze waarop militairen fit blijven. Van militairen wordt verwacht dat ze fit zijn zodat de militair in elke situatie krachtig, snel maar ook voor langere tijd kan reageren. De fitheid van een militair kan levensbepalend zijn, daarom is het belangrijk dat een militair aan bewegen denkt maar ook vooral aan zijn gezondheid. Omdat zij niet altijd de beschikking hebben over luxe sportfaciliteiten bieden ze een training aan met alternatieve materialen. Voor militairen staat doorzettingsvermogen, discipline en wilskracht voorop. Durf jij het aan?

Pop-up spellen

Pop-up spellen

Zaterdagmiddag kun je ze niet missen; de Sportmeesters op de Playmobiel. Laat ze niet voorbij gaan zonder een pop-up potje touwtjespringen, badmintonnen, touwtrekken en of een andere welkome verrassing.
Georganiseerd Spelen:
Welkom terug op het sportveldje van de camping. Leef je uit met een potje badminton, volleybal, knotshockey, ultimate frisbee, trefbal of voetbal!

Brandweer

Brandweer

Altijd al eens willen weten of je fit genoeg bent om als brandweervrouw aan de slag te gaan? Dit is je kans! We dagen je uit om de Fire Fit Challenge te trotseren en je te wagen aan de fysieke onderdelen van het brandweervak. Uiteraard in bijpassend uitrukpak voor het échte brandweergevoel. Een absolute ‘check’ op je bucketlist.
Kom wanneer je er klaar voor bent. De Fire Fit Challenge is namelijk het gehele weekend open! Je vindt ons in het festivalhart.

Mind

Lifestyle Consultancy met Marianne Antuma

Lifestyle Consultancy met Marianne Antuma

Een update van je leefstijl is geen overbodige luxe in deze dynamische wereld. Soms tolt je hoofd van informatie en kan je lichaam wel wat extra energie gebruiken. Herken jij het ook? Wil jij je vitaliteit naar een hoger niveau brengen? Dat kan! Naast een gezond bammetje en een blokje om tussen de middag zijn er nog meer elementen die invloed hebben op je vitaliteit. Met een vernieuwde en praktische methodiek richt Marianne richt zich naast voeding en beweging ook op de mentale focus, stress -beleving, ontspanning en sociale energie. De winst? Met vaak kleine praktische aanpassingen ervaar je al meer balans, veerkracht en energie in je dagelijkse dag!

Fitgirls.nl

Fitgirls.nl

Dani Jašarević en Lizzy Blijleven zijn niet alleen het gezicht, maar ook de drijvende kracht achter het online platform Fitgirls.nl. Met hun platform willen ze vrouwen inspireren en helpen om hun alledaagse, drukke leven te combineren met een gezonde lifestyle. Dagelijks bereiken zij met hun website, televisieprogramma en social mediakanalen duizenden vrouwen in Nederland en België. Ze vertellen je niet wat je moet eten of hoe vaak je moet trainen om je doelen te behalen. Jij gaat dat namelijk, met hun expertise, ervaring en motivatie, vanuit jezelf voor jezelf bepalen. Dani en Lizzy helpen je te vinden wat op lange termijn voor jou kan werken. Een lezing dus waarbij je inzicht krijgt in hoe je lichaam en geest werkt en hoe je de juiste balans kunt vinden in alle passies en ambities, werk en andere zaken die je aandacht vragen.

Lezing: Mindgym met Wouter de Jong

Lezing: Mindgym met Wouter de Jong

Duizendpoot Wouter de Jong komt naar Healthy Fest en geeft een interactieve lezing over hoe je met meer plezier, autonomie en effectiviteit kunt werken en leven. De focus ligt hierbij op je mentale fitheid. Vergeet niet zijn boek Mindgym in de Healthy Store te kopen om ook na het weekend zijn tips & tricks te kunnen toepassen.

Hypnotherapie Emotie-eten met Miranda Meiners

Hypnotherapie Emotie-eten met Miranda Meiners

Als je krachtiger in het leven wilt staan en meer balans wilt hebben tussen mind, body en spirit, dan is dit wat voor jou. Bij hypnose is het jouw mind die de beslissing neemt om de suggesties te aanvaarden. Het is een prachtige zachte therapie met ongekende, snelle resultaten. Na het volgen van de groepshypnose merk je direct positieve verandering(en) in je onbewuste denkpatronen. Deze zullen altijd een onderdeel blijven uitmaken van jouw leven. Zaterdag heeft de hypnotherapie van Miranda het thema: emotie-eten. Tijdens deze sessie ga je op zoek naar de onvervulde emotionele behoeftes van je innerlijke kind.

Wake Up-meditatie met Afke Reijenga

Wake Up-meditatie met Afke Reijenga

Begin je dag op het strand met een bijzondere ochtendmeditatie van Afke Reijenga. Wake up your body en concentreer je op je innerlijk. Jouw dag vanaf het eerste moment volledig in balans.

Yin Yoga door Thirza van de Hoef

Yin Yoga door Thirza van de Hoef

Met Yin Yoga houd je alle yogaposes minimaal drie minuten vast, waardoor je kunt werken aan de diepere lagen van het lichaam. Yin Yoga haalt je uit je comfortzone, het daagt het bindweefsel, de aanhechtingen en de botten van heupen, bekken en onderrug uit en brengt je meer terug in het lichaam.

Yoga Dance door Marina

Yoga Dance door Marina

Bij Yoga Dance gebruiken we het tempo en de sfeer van de muziek om in houdingen te variëren. De yogahoudingen worden op een heldere manier met elkaar verbonden op muziek. Van daaruit is het een kleine stap van yoga naar dans. Het gaat erom dat je bewust bent van hoe je een beweging doet, niet om te voldoen aan een plaatje van hoe het eruit zou moeten zien. Deze flowles begint en eindigt met een rustig yin-deel. Het middelste deel van de les is meer dynamisch; meer yang.

Vinyasa Yoga door Thirza van de Hoef

Vinyasa Yoga door Thirza van de Hoef

Een yogales waarbij de focus ligt op het zoeken van rust en ontspanning door middel van de juiste asana’s (bewegingen) en met name op de ademhaling. De asana’s voer je in series achter elkaar uit; een dynamische yogales dus. De overgang tussen de verschillende houdingen noem je vinyasa, vandaar de term.

Sunset Bliss Yoga door Thirza & Marina

Sunset Bliss Yoga door Thirza & Marina

Denk aan palmbomen, een warm strand, het ruisen van de zee en je favoriete cocktail in je hand… Bliss! Deze Sunset Bliss yoga geeft je dezelfde heerlijke ontspanning. Bewegend op muziek gaan we van houding naar houding, als in een dans. Zoals de zon die langzaam ondergaat in de zee bewegen we ons moeiteloos van actieve houdingen naar verstilling en ontspanning. Stap voor stap houdingen die ons lichaam versterken en helen. Na een drukke dag van bewegen, lekker eten en actief zijn, is het tijd voor een welverdiende ontspanning, waarin plezier centraal staat. Een zomerse cocktail van mindfulness, yoga, dans, herstellen, opladen en plezier op relaxte tonen van de muziek.

Kampvuurmeditatie door Afke Reijenga & Wouter de Jong

Kampvuurmeditatie door Afke Reijenga & Wouter de Jong

Neem je kleedje mee aan het einde van een dag vol inspanningen en ga warm bij het vuur zitten voor een ontspannen meditatie. Op vrijdag neemt Afke je mee naar hogere sferen. Op zaterdag geeft eerst Afke deze meditatie, waarna (nog ) later Wouter de tweede les voor zijn rekening neemt onder begeleiding van de prachtige cello klanken van Evelien Fokker.

Meditatie met Afke Reijenga

Meditatie met Afke Reijenga

Afke Reijenga werkte jarenlang als model en actrice, maar heeft de catwalk verruild voor de yogamat en het meditatiekussen. Yoga en meditatie was altijd haar manier om weer tot rust te komen en te helpen haar weer helemaal haar eigen weg te vinden. Nu is ze hier voor jou om je te helpen na een dag vol sportactiviteiten even bij te komen tijdens een ontspannen aardingsmeditatie van Afke Reijenga.

BODYBALANCE

BODYBALANCE

Bij BODYBALANCE combineer je yoga met tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en maakt lichaam en geest sterker, flexibeler en gezonder. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, is BODYBALANCE een geweldige kennismaking met deze discipline en een goede aanvulling op alle andere sporten. De variatie in BODYBALANCE maakt dat het ook voor ervaren yogi een fijne work-out is.

Energiewasserette

Energiewasserette

Leer meer over de wereld van energie en intuïtie bij de Energiewasserette. Je onderhoudt je lichaam met voldoende sporten en gezond eten, maar ook je energiesysteem heeft regelmatig een schoonmaakbeurt nodig om oude patronen en energie los te weken. Bezoek de wasserette voor het volgen van een workshop over gronden & loslaten, je aura schoonhouden en het stromen van je energie. Ook kun je een persoonlijk wasje komen draaien, waarbij je door middel van een reading, healing of reiki-behandeling hardnekkige vlekken aanpakt en je weer schoon & fris voelt.

7 Day Recharge

7 Day Recharge

Wil jij weer bruisen van de energie? Meer genieten van je leven en je focussen op wat voor jou belangrijk is? Kom dan naar de lezing van Hidde de Vries. Hidde is oprichter van de 7 Day Recharge. Hij helpt teams van onder andere Google en Microsoft optimaal te presteren. Daar kan hij jou ook bij helpen.

Hidde laat je zien hoe je op een eenvoudige manier focus aanbrengt in je leven. Hij laat je zien hoe jij energie overhoudt voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Al tijdens de lezing ga je praktische tools ervaren die je direct kunt toepassen, zodat je erna meteen weer volledig opgeladen bent.

Pilates

Pilates

Wil je ook een soepeler lichaam dat beter in balans is en als kers op de taart een platte buik? Probeer dan deze les van Master Instructor Helga Sylvester van The Pilates Place. Pilates is een full-body work-out die je lichaam sterker maakt en je houding verbetert. Alle bewegingen worden heel gecontroleerd uitgevoerd, waardoor je met minimale herhalingen jouw maximale resultaat halen. Pilates is een full-body work-out die je lichaam sterker maakt en je houding verbetert. Alle bewegingen worden heel gecontroleerd uitgevoerd, waardoor je met minimale herhalingen jouw maximale resultaat halen.

Gongbad

Gongbad

Voer mee op de klanken van grote gongs, klankschalen en andere instrumenten. Voel de pure vibratie van de tonen en laat je meenemen op het ruisen van de zee en andere klanken. Geniet van deze klankervaring; een gongbad, en ervaar wat het met jou en jouw lichaam doet. Waan je letterlijk even in een andere dimensie, een andere wereld. Een wereld zonder druk, geen moeten en alleen maar zijn. Je hoofd leeg en zonder gedachten.

Bad Ass Yoga

Bad Ass Yoga

Een unieke mix van yoga, cardio, kracht en mindfulness. Een work-out waarna jouw Body, Mind en Spirit weer helemaal zen zijn. Bianca Landman daagt je uit het beste in je naar boven te halen. Voel je stoer, voel je sexy, voel je compleet in balans.

Uitdagend en intensief. Move your body, free your mind en join Bianca at Bad Ass Yoga!

Aerial Yoga Nederland*

Aerial Yoga Nederland*

Aerial Yoga Nederland verzorgt voor onze pijler Mind een tweetal onderdelen.

Aerial Yoga: hierbij speel je met de zwaartekracht.
Al zwevend in een hangmat word je uitgedaagd steeds meer gevorderde yogaposes aan te nemen. Door het doek is zo’n pose ineens binnen handbereik.

Aerial Restorative Yoga: Een hele relaxte vorm van yoga, dat blokkades kan opheffen en mobiliteit en flexibiliteit terugbrengt in gewrichten, wervelkolom en spieren. Zwevend boven de grond, masseert het doek tegelijkertijd je lichaam. Dé manier om te herstellen.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 10 euro voor gevraagd.

SupYoga*

SupYoga*

Ben jij op zoek naar de ultieme yoga-experience in de open lucht? Dan is SupYoga iets voor jou! Tijdens SupYoga verruil je jouw yogamat voor een SUP-board en doe je verschillende oefeningen terwijl je op het water drijft. Volgens kenners is dit een totaal andere ervaring dan een standaard yogales, omdat je buiten op het water één bent met de elementen wat een super rustgevend gevoel geeft. Ervaar de flow en kom helemaal tot rust.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 22,50 euro voor gevraagd.

Massage van Massagestudio Los - 25 minuten*

Massage van Massagestudio Los - 25 minuten*

Tussen het sporten door even helemaal ontspannen? Of je volledig opladen voor je volgende work-out? Massagestudio Los staat klaar om je een heerlijke massage te geven, geheel afgestemd op jouw wensen.

Keuze uit: sport-, ontspannings-, hotstone- of wellnessmassage. Je kunt je keuze maken op locatie.

Ontspanningsmassage
Een massage die gebruikmaakt van diverse technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Een ontspanningsmassage is bedoeld voor het masseren van de opperlagen van de huid. Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit.

Sportmassage
Een stevige massage waarbij aan de opbouw en conditie van de spieren wordt gewerkt. Het is een therapeutische massage en heeft een ondersteunend effect bij het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage worden de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd en wordt de spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.

Hotstonemassage
Tijdens de hotstonemassage wordt gebruikgemaakt van basaltstenen. Deze vulkanische stenen zijn rijk aan ijzer en magnesium. De warmte van de stenen dringt tot diep in de spieren en botten door, waardoor vermoeidheid en spanningen in het lichaam verdwijnen.

Wellnessmassage
De wellnessmassage combineert maar liefst drie verschillende massagetechnieken; sport-, klassiek- en hotstone massage. Dit alles volledig naar je eigen wensen en behoeften.
Tijdens de massage wordt er gebruikgemaakt van warme basaltstenen en aromatische olie.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 30 euro voor gevraagd.

Massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Tussen het sporten door even helemaal ontspannen? Of je volledig opladen voor je
volgende work-out? Massagestudio Los staat klaar om je een heerlijke massage te geven, geheel afgestemd op jouw wensen.

Keuze uit: sport-, ontspannings-, hotstone- of wellnessmassage. Je kunt je keuze maken op locatie.

Ontspanningsmassage
Een massage die gebruikmaakt van diverse technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Een ontspanningsmassage is bedoeld voor het masseren van de opperlagen van de huid. Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit.

Sportmassage
Een stevige massage waarbij aan de opbouw en conditie van de spieren wordt gewerkt. Het is een therapeutische massage en heeft een ondersteunend effect bij het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage worden de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd en wordt de spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.

Hotstonemassage
Tijdens de hotstonemassage wordt gebruikgemaakt van basaltstenen. Deze vulkanische stenen zijn rijk aan ijzer en magnesium. De warmte van de stenen dringt tot diep in de spieren en botten door, waardoor vermoeidheid en spanningen in het lichaam verdwijnen.

Wellnessmassage
De wellnessmassage combineert maar liefst drie verschillende massagetechnieken; sport-, klassiek- en hotstone massage. Dit alles volledig naar je eigen wensen en behoeften.
Tijdens de massage wordt er gebruikgemaakt van warme basaltstenen en aromatische olie.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 50 euro voor gevraagd.

Thaise massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Thaise massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Het krijgen van een Thaise massage wordt ook wel eens lazy men’s yoga genoemd, omdat het na het krijgen van deze massage voelt alsof je yoga hebt gedaan, terwijl je lekker hebt kunnen blijven
liggen. De massage bestaat uit een combinatie van drukpuntmassage en yogastrekkingen en wordt over de kleding heen gegeven, zorg dat je kleding aan hebt waarin je vrij kunt bewegen. De drukpuntmassage van de meridianen zorgt voor een goede doorstroming van de energie in het lichaam; de yogastrekkingen openen het lichaam en versoepelen de spieren en gewrichten. De massage heeft een ontspannende werking. Daarnaast werkt het vitaliserend door het stimuleren van de doorstroming van de energiebanen in het lichaam. Je krijgt er nieuwe energie van en kunt de werking vaak nog dagen navoelen.
De masseuse die deze massage geeft, heeft haar opleiding gehad aan de beroemde WatPo Thai Traditional Medical and Massage School in Bangkok.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 50 euro voor gevraagd.

Facial van Massagestudio Los - 50 minuten*

Facial van Massagestudio Los - 50 minuten*

Wil je een gezonde en stralende huid? Wij bieden een heerlijke facial treatment van 50 minuten die bestaat uit het volgende:
- oppervlaktereiniging
- dieptereiniging
- peeling
- stoomapparaat
- onzuiverheden verwijderen of wenkbrauwen epileren
- korte massage van decolleté, nek, schouders en gezicht
- gezichtsmasker afgestemd op uw huidtype
- verzorgende dag-/nachtcrème.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 50 euro voor gevraagd.

Cryotherapie*

Cryotherapie*

Cryotherapie is dé nieuwe hit in Nederland. Geef je lichaam een complete reset in drie minuten door in een cabine van –110°c te staan. Speciaal voor Healthy Fest komt Cryo Company met deze Cryo cabine én als introductie is de behandeling maar liefst 15 euro goedkoper dan normaal!

Door de extreme temperatuur gaat je lichaam allerlei systemen in werking stellen om je vitale organen te beschermen tegen de kou. Onder andere gaat je bloed daarvoor sneller stromen en worden er hormonen en enzymen aan je bloed toegevoegd.
In het proces worden vervolgens afvalstoffen sneller afgevoerd, endorfine en serotonine aangemaakt en zowel je stofwisseling als immuunsysteem krijgen een boost.

-110°c klinkt onmogelijk, maar het is héle droge lucht en je staat slechts 3 minuten in de cabine.
Iedereen kan het!

Vergeet niet om zelf te zorgen voor een droge bikini of short en topje alsmede droge sokken. Uiteraard is de expert van Cryo Company erbij om je alles uit te leggen en te zorgen dat jij alleen maar hoeft te genieten van deze extreme boost.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 25 euro voor gevraagd.

IJsbad*

IJsbad*

Durf jij het aan? Daag jezelf uit en duik in het ijsbad! Het is wetenschappelijk bewezen dat iedereen met deze methode iedereen het ijsbad aankan. Een ijsbad is niet alleen gezond, maar het versnelt je spierherstel en vetverbranding. Ademoefeningen geven je invloed op je immuunsysteem en controle over je lichaam tijdens het ijsbad en door de professionele training van iCoolsport wordt jouw focus getraind, waardoor je tijdens alle omstandigheden de techniek goed kan toepassen en minder snel verzuurt tijdens het sporten. Wat zal je je fantastisch voelen na deze coole workshop!

Alle deelnemers van het ijsbad zullen verzamelen bij het Informatiepunt. Vanaf daar zullen jullie tezamen naar de locatie lopen waar de workshop plaats zal vinden.

Let op! Ben jij zwanger (alle fase van), heb je last van hartklachten, migraine, hypertensie, epilepsie, nierfalen, zware astma of heb je recent een operatie gehad? Dan wordt het ijsbad afgeraden. Heb je overige medische indicaties of gebruik je medicijnen? Meld dit aan de instructeurs voor het begin van de workshop.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 25 euro voor gevraagd.

Lezing: Zo blijf je de hele dag energiek

Lezing: Zo blijf je de hele dag energiek

ONVZ Zorgverzekeraar en Jochem Uytdehaage slaan de handen ineen om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Tegenwoordig zijn we allemaal ‘druk’ we willen iedere dag zoveel mogelijk doen: werken én tijd doorbrengen met familie & vrienden én uitgebreid koken én het huishouden én goed slapen én het liefst hebben we ook nog wat tijd voor onszelf. Voormalig schaatser en Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage weet als geen ander hoe belangrijk het is om je energie te verdelen om een bepaald doel te bereiken. Hoe houd je je batterij de hele dag opgeladen? Hij deelt zijn ervaringen en tips graag met je.

We kunnen veel leren van de lessen uit de topsport. Jochem Uytdehaage brengt je in beweging met zijn inspirerende verhaal. Je voelt letterlijk de energie! Haal samen met Jochem het beste uit jezelf.

Persoonlijk Leiderschap Coaching

Persoonlijk Leiderschap Coaching

Altijd al een keer met een coach willen praten? Jeffrey & Anouk van BODI coachen in persoonlijk leiderschap. Ze leren jou op jezelf te vertrouwen, jezelf te zijn, je intuïtie te volgen en jouw doelen te bereiken. Deze coaching sessies zijn 1-op-1, wat betekent: alle aandacht voor jou! Tijdens het gesprek krijg je meteen al feedback en eerste inzichten over jouw vraag waar je in praktijk mee aan de slag kunt.

Je kunt met allerlei vragen terecht binnen de thema’s: werk, liefde, balans, familie of zingeving. Denk aan vragen als: welke baan past bij mij? Hoe ga ik om met bindings- en verlatingsangst? Hoe krijg ik rust in mijn hoofd? Hoe ga ik om met familiegebeurtenissen als dood en scheiding? Of, wie ben ik en wat wil ik in mijn leven?

Workshop: Creëer jouw droomleven

Workshop: Creëer jouw droomleven

Wil jij ontdekken wat je wilt en wie je wilt zijn? Jeffrey & Anouk van BODI ontwikkelen mensen in persoonlijk leiderschap: op jezelf vertrouwen, jezelf zijn, je intuïtie volgen en jouw doelen bereiken. Tijdens deze inspirerende workshop krijg je op creatieve wijze inzicht in wie je bent, waar je van droomt en welke eerste stap jij gaat zetten.

Vanuit jouw intuïtie maak je jouw eigen ‘Dreamboard’. Doelen bereik je door te focussen waar je naar toe wil en door dagelijks committed te zijn met het zetten van stappen om daar te komen. Door bewust jouw doelen te visualiseren en vast te leggen versterk je de focus in jouw mindset, zodat jij jouw doelen en dromen waar gaat maken. Je kunt jouw Dreamboard thuis ophangen om committed en gefocust te blijven!

Lezing: Relax your mind and Reset your body met Plantina

Lezing: Relax your mind and Reset your body met Plantina

Wil je naast een sportief en mooi lichaam, ook een body en mind reset ervaren? Vind je het soms lastig om langere tijd iets vol te houden? Of val je niet af ondanks dat je veel sport en gezond leeft? Leef je gezond maar ziet je huid er niet mooi uit? Sport je veel maar je voelt je nog steeds moe? Wil je graag eindelijk de cirkel doorbreken en je gezonde leefstijl kunnen handhaven en je fitter, slanker, mooier en relaxter voelen? Dan is Plantina milde detox kuur echt iets voor jou, reset en herstel van binnenuit, prachtig resultaat van buiten! Nieuwsgierig naar het geheim van Plantina? Kom dan samen met je vrienden naar de Plantina detox lezing!

Latifa Meditatie door Evelien Fokker

Latifa Meditatie door Evelien Fokker

De celloklanken en zang van Evelien Fokken brenen je naar een diepe ontspanning. De prachtige mantra’s en muziek zorgen ervoor dat je optimaal kan herstellen en kan voelen wat jij nodig hebt. Tijdens de Latifa Meditatie maak je een reis door jouw lichaam en geest op basis van 7 stappen: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en wil. Terwijl je ultiem ontspant, voel je inspiratie en weet je wat de volgende stap is in jouw leven.

Hottub & Sauna

Hottub & Sauna

Sport moet natuurlijk ook worden afgewisseld met ontspanning. Laten we daar nou het hele weekend de perfecte oplossing voor hebben… Dompel je heerlijk onder in de hottub en/of zweet de spierpijn eruit in de sauna. Gun je lichaam en spieren wat rust en kom even heerlijk genieten in de warmte.

Lezing: SPORT kracht & geslacht

Lezing: SPORT kracht & geslacht

Deze lezing geeft een inzicht in welke verschillen er zijn tussen man en vrouw op het gebied van training, voeding en suppletie en wat krachtraining feitelijk is.
TrainTheTrainers is een opleidingsinstituut voor beginnende en gevorderde trainers in de sportbranche. Middels verschillende korte opleidingen en cursussen, kan een (toekomstig)trainer zich ontwikkelen tot een veelzijdige en kundige aanwinst in de branche. Deze lexzing geeft een klein inkijkje in lesstof van de FITNESS A opleiding.

Food

The Breakfast Club powered by Bolletje

The Breakfast Club powered by Bolletje

Tijdens The Breakfast Club op zaterdag en zondag pakt Healthy Fest uit met een heerlijk ontbijt. Terwijl je geniet van met zorg samengestelde gerechten worden onder leiding van Arie Boomsma feiten en fabels besproken tijdens The Breakfastclub Talkshow met onder andere Wouter de Jong, Richard de Leth, Kasper van der Meulen en Charlie's Kitchen. Zorg dat je een van de twee ochtenden dit ontbijt boekt; dan pas is je Healthy Festweekend echt compleet!
Let op: het programma van The Breakfast Club is op zaterdag gelijk aan op zondag. Voor het ontbijt zal een vergoeding worden gevraagd.

Lezing: Intermittent Fasting door Gwendala Gosliga

Lezing: Intermittent Fasting door Gwendala Gosliga

Steeds meer mensen doen aan intermittent fasting, oftewel periodiek vasten, omdat ze merken dat ze zich gezonder en fitter gaan voelen. Door regelmatig even te vasten zorg je ervoor dat je lichaam beter in staat is vet te verbranden. De vraag is natuurlijk of vasten met tussenpozen eigenlijk wel gezond is en of je er inderdaad mee kunt afvallen. Nieuwsgierig of intermittent fasting iets voor jou is? Kom dan naar deze inspirerende lezing!

Lezing: Eet als een Expert door I'm a Foodie

Lezing: Eet als een Expert door I'm a Foodie

Marijke, Gaby en Liesbeth auteurs van Eet als een expert, vertellen over de fabels en feiten over gezondheid en leggen uit waarom de meeste voedingshypes niet zo gezond zijn als ze lijken. Op basis van wetenschappelijk onderzoek laten ze zien hoe het nu echt zit. Met praktische tips om gezonder te eten.

Lezing: Richard de Leth, Persoonlijk Leefstijlplan

Lezing: Richard de Leth, Persoonlijk Leefstijlplan

In zijn lezing vertelt Richard waarom voeding, beweging en ontspanning altijd samengaan met het versterken van gezondheid en geluk. Het wordt ook duidelijk waarom het de meeste mensen niet lukt om te veranderen: we zijn slachtoffer van onze zwakke plekken, onze instincten. Richard laat vanuit verschillende invalshoeken nieuwe inzichten zien in hoe voeding, beweging en ontspanning als medicijn in je leven geïntegreerd kan worden. In de huidige maatschappij is een leefstijl essentieel om geluk en gezondheid te behouden en te versterken.
''Is je lijf je lief, leef dan preventief!''

Healthy Foodtruck Festival op <3 of Healthy Fest

Healthy Foodtruck Festival op <3 of Healthy Fest

Op Healthy Fest zorg je tussen al het sporten door natuurlijk goed voor jezelf. Wij zorgen voor genoeg variatie om lekker te ontbijten, lunchen en dineren. Op allebei de avonden gaan we door met een verrassende avondprogrammering!

Workshop: Gezonde Smoothies door Enerjoy*

Workshop: Gezonde Smoothies door Enerjoy*

Iedereen kent het: geen tijd om te ontbijten en met lege maag de deur uit rennen voor werk, sport of een afspraak. Of zo’n volgestouwde tas mee moeten nemen, dat de ingrediënten voor die gezonde lunch die je mee wilde nemen, gewoon in de koelkast blijven staan.
Marijn van Meel, bedrijfsdiëtiste bij Enerjoy, helpt je vandaag inzien hoe makkelijk het is een gezonde maaltijd mee te nemen. Maak in deze workshop samen gezonde groene smoothies en leer hoe je hier een volwaardige maaltijd uit kunt halen; door het toevoegen van havermout, pindakaas of powerfoods bijvoorbeeld.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 20 euro voor gevraagd.

Raw taarten maken met Food your life*

Raw taarten maken met Food your life*

Kim van Food your life leert je in deze workshop niet alleen hoe je raw taarten maakt, maar ook waarom het zoveel beter is. Voeding en lifestyle zoals de natuur dat ooit bedoeld heeft, is waar Kim dagelijks mee bezig is. Met haar Foodtruck en als orthomoleculair therapeut probeert Kim iedereen te helpen de balans in hun lichaam (terug) te vinden.

In deze workshop leer je een voedzame, maar briljante taarten te maken die je zo op tafel kunt zetten bij de grootste zoetekauwen. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij; veel, zo niet alles, kan!

*Dit onderdeel is niet inclusief, er wordt een vergoeding van 15 euro voor gevraagd.

Friends

Signeersessies in Healthy Store

Signeersessies in Healthy Store

In de Healthy store kun je het hele weekend terecht voor leuke items en natuurlijk de boeken van onze motivators. Ontmoet de schrijver en laat je boek signeren door onder andere Wouter de Jong, CHEF met LEF, Jet van Nieuwkerk, Richard de Leth en Kasper van der Meulen.

Healthy Roast, Snacks, Bites & Beatz

Healthy Roast, Snacks, Bites & Beatz

Op de tweede avond van Healthy Fest pakken we uit met de Healthy Roast, Snacks, Bites en Beatz! Je kan genieten van heerlijke en gezonde roasts, snacks en bites. Het zijn kleine porties, zodat je van al het lekkers kan proeven. Muntjes hiervoor zullen tegen betaling verkrijgbaar zijn op het festival terrein.  

Ook gaat het dak eraf! Verschillende DJ’s zullen een feestje komen bouwen, waaronder onze Gilton Franklin en DJ Aiscream. Je kan los gaan op verschillende soorten muziek; van 70’s tot nu, van R&B naar top 40 en van latin tot lekkere dansbare, maar vooral muzikale, house onder begeleiding van een saxofonist en een MC.

Iedereen is welkom om lekker mee te genieten en te swingen.

Tipsy Wine Yoga

Tipsy Wine Yoga

Wat een feest! Wijn kunnen drinken terwijl je een work-out doet. Wie had dat voor mogelijk gehouden? Bij Tipsy Wine Yoga kan dit! Dit is namelijk yoga met een glas wijn in je hand. En nee, je hoeft er niet alleen maar mee te balanceren, maar je mag en tussendoor ook van drinken.
In samenwerking met het Girls Who magazine heeft Healthy Fest deze mega trend uit New York naar Nederland gehaald. Met onze top trainers Bianca Landman en Chris Hettinga en onder het genot van een glaasje witte wijn, rode wijn of rosé van Blooming is de Tipsy Wine Yoga de perfecte overgang van jouw intensieve sportdag naar de Healthy Roast, Snacks, Bites and Beatz op de zaterdagavond.

World Unplugged

World Unplugged

Een bijzondere toevoeging aan onze agenda op muzikaal vlak is World Unplugged. In 2015 gestart en inmiddels een absolute hype op het mooie Ibiza. Founder Justin Manville voelde op de juiste tijd en plaats aan dat er vraag was naar een ander geluid dan dat vanuit de super clubs. Intiem, akoestisch en magisch. Artiesten vanuit de hele wereld sloten zich aan bij World Unplugged en treden op tijdens
de inmiddels befaamde boutique concert series waar ‘heartfelt music’ op een bijzondere manier ten gehore wordt gebracht. Op Ibiza ontwikkelt het platform zich verder tot een festival format waarop een ‘unplugged lifestyle’ centraal staat. Een dag of weekend lang geen telefoon, unplugged muziek, activiteiten rondom een peaceful mind (yoga, meditatie, speaker series over toffe onderwerpen, etc) en
gezond lekker eten en drinken.

Sport

Wakker worden met Larz & Koffie

Wakker worden met Larz & Koffie

Start je dag met een power work-out en word wakker als nooit tevoren! Heerlijke beats, een lekkere training, een snoepje on stage en een dosis energie waar je bang van wordt! Na de training staat er een kopje koffie voor jullie klaar!

YinYang met Lienke de Jong & Milou Turpijn

YinYang met Lienke de Jong & Milou Turpijn

Good morning! Deze (extreem vroege) training is de perfecte combinatie voor je lichaam en geest. Eerst jezelf uitdagen en je eigen grenzen opzoeken. Daarna geef jij jouw lichaam, maar vooral je mind de rust die nodig is om dit weekend optimaal te genieten. We starten met een HIIT-work-out waarbij de focus vooral ligt op jezelf uitdagen, calorieën verbranden en zweten. We sluiten af met urban yoga, waarbij je lichaam ontspant en je geest kalmeert. Voor de vroege vogels zorgen we na afloop natuurlijk voor de favoriete Body & Fit shake van Milou & Lienke om de dag goed te beginnen!

PILOXING®

PILOXING®

De perfecte combinatie van cardio, kracht en flexibiliteit. Bereid je voor op een pittige training. Deze work-out op blote voeten is een conditietraining waarin pilates, boksen en dans wordt gecombineerd en zo zorgt voor meer kracht, spierversterking en flexibiliteit. De dansbewegingen zorgen voor net dat beetje extra pit to kick up the fun factor. PILOXING® is een complete work-out die je niet wilt missen!

NTC door Larz

NTC door Larz

Een les die je niet mag missen. In samenwerking met Nike (en de NTC APP ) geeft Larz, International Nike Master Trainer, deze explosieve les overal ter wereld en zoals we zeggen: #stopexercising #starttraining.

XL Hoelahoep Work-Out

XL Hoelahoep Work-Out

Hoelahoepen is echt goed voor álles! Train je buik, benen en billen, verslank je taille en werk tegelijkertijd aan je core en conditie. Niet alleen de buitenkant wordt er beter van, ook je coördinatie verbetert, net als je spijsvertering en doorbloeding. Een superwork-out dus. Doe mee met Robin Hoop en swing jezelf in shape!

PILOXING® KO

PILOXING® KO

Een spannende nieuwe uitvoering van PILOXING®, waarin dezelfde basisprincipes worden gebruikt als in de wereldberoemde fitnessrage. Ter aanvulling op PILOXING® is deze knock-out versie een high intensity total body work-out, waarbij gebruikgemaakt wordt van 250 gram wegende PILOXING® handschoenen gedurende de gehele les. Dit nieuwe programma is een stuk intensiever dan de traditionele les en biedt door het nieuwe format en de nieuwe oefeningen een maximale uitdaging aan elke deelnemer die zijn of haar fitnessniveau wil verhogen.

XCORE®

XCORE®

De training bestaat uit veel dynamische oefeningen met de XCO-trainer® waarbij effectiviteit en plezier samengaan. De XCO-trainer® is en buis die een bewegende massa granulaat bevat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging zorgt de XCO-trainer® voor extra belasting van de spieren en bindweefsel door het hele lichaam. Train je uithoudingsvermogen, versterk je spieren en bindweefsel en verbrand veel calorieën. Ervaar hoe je lichaam het beste uit deze geweldige training haalt! De XCORE® work-out is een effectieve, eenvoudige, dynamische en intense coretraining. De muziek maakt het verschil: de mix van de laatste en beste hits maakt dat je alles wilt geven tijdens de explosieve oefeningen.

MLAB: Move Lift Act Breathe

MLAB: Move Lift Act Breathe

Move Lift Act Breathe is een nieuwe manier van trainen die jou in je kracht zet. Bevrijd jezelf van de negatieve fitness motivatie van onrealistische doelen, uiterlijke schijn en competitie drang. Doormiddel van natuurlijke beweging, speelse kracht onderdelen, mindset training en ademhalingsoefeningen voel je direct hoe je moeiteloos sterker in je leven kunt staan.

BodyBoxx Boxing Bootcamp

BodyBoxx Boxing Bootcamp

Verbeter je boxing skills met eze High Intensity Interval Training! BodyBoxx Boxing Bootcamp is een (kick)bokstraining waarbij je meer aandacht besteed aan de techniek samen met Bootcamp oefeningen.

Functional training door Vibram® Fivefingers®

Functional training door Vibram® Fivefingers®

Tijdens de Functional training door Vibram® Fivefingers® gaan je voeten aan het werk. Samen met merk ambassadeur Alex Gijsbers ga je tijdens de 1 uur durende work-out functionele krachtoefeningen doen op blote voeten of op Vibram® Fivefingers®. Hierdoor worden niet alleen je voeten sterker maar ook je benen en rug. Deze training is oeaal voor bijvoorbeeld hardlopers maar ook voor iedereen die sterker en leniger wilt worden en het uithoudingsvermogen een extra boost wilt geven. Het is laagdrempelig en de oefeningen voer je uit op je eigen niveau. Reserveer je Fivefingers bij de stand!

UFW BOXING45 door Esther Schouten

UFW BOXING45 door Esther Schouten

Een te gekke bokstraining in exact vijfenveertig minuten. Dat is waar boxing-45 voor staat! Boksprogramma’s en workouts van korte duur zijn momenteel de trend binnen fitnessland en nu is er de perfecte mix. Bokscombinaties gecombineerd met High Intensity Interterval Training maakt deze les in 45 minuten zeer effectief voor afvallen, conditieverbetering en krijgen van een sterk lichaam. Je vecht niet tegen elkaar, maar werkt wel met elkaar samen op elkaars bokshandschoenen. De les wordt ondersteund met bijpassende muziek, maar je werkt zeker niet op de maat. Dit maakt de les daarom toegankelijk voor iedereen, zowel vrouwen als mannen.

BRN®

BRN®

Tijd om de laatste hand te leggen aan jouw gewenste summer body! Dat doe je met BRN® (Body u Really Need). Een effectieve en motiverende work-out die er in 45 minuten voor zorgt dat je conditie verbetert, je jouw core traint en je spieren verstevigt. Maar wat moet je nou precies eten na een BRN®-les om jouw lichaam weer in top shape te krijgen? Voor het allerbeste resultaat ben je na jouw les namelijk nog niet klaar: de belangrijkste maaltijd van de dag staat voor de deur. Wat jouw doel ook is, het is belangrijk om altijd te eten na het sporten. Je lichaam heeft voeding nodig met goede energie en bouwstoffen, zodat het zich kan herstellen. Kies er daarom voor om complexe koolhydraten te eten, zoals zilvervliesrijst en volkoren pasta, om jouw glycogeenvoorraad aan te vullen. Eiwitten zijn belangrijk om spieropbouw te stimuleren en zo een strakker lichaam te krijgen; een goede optie is dus een eiwitshake direct na de training om je lichaam te laten herstellen. Vergeet deze tips niet en onthoud dat het niet moeilijk hoeft te zijn.

Calisthenics

Calisthenics

Je kijkt je ogen uit bij deze manier van trainen én gaat het zelf ervaren. De work-out wordt voornamelijk uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Voor de beginners gaan we aan de slag met basisoefeningen als pull-ups, push-ups, en dips. De smaak snel te pakken of al enige ervaring met Calisthenics? Met de gevorderden gaan we een level hoger door stapsgewijs oefeningen uit te voeren als de humanflag, backlever en frontlever. Een intensieve training waarbij je uitgedaagd wordt om je grenzen te verleggen.

The Gladiator Workouts® - EXTREME BOOTCAMP

The Gladiator Workouts® - EXTREME BOOTCAMP

TrainTheTrainers is een opleidingsinstituut voor beginnende en gevorderde trainers in de sportbranche. Middels verschillende korte opleidingen en workshops, kan een (toekomstig)trainer zich ontwikkelen tot een veelzijdige en kundige aanwinst in de branche.  The Gladiator work-outs is een trainingssysteem welke door TrainTheTrainers is ontworpen en waarbij al duizenden gecertificeerde trainers actief zijn met dit concept! Tijdens Healthy Fest laat TrainTheTrainers jou ervaren hoe het is om een goede en uitdagende work-out te volgen door onze mastertrainers! Zin om lekker te zweten met een veelzijdige groep sporters, onze trainers en benieuwd naar onze vriend Jack? De Extreme Bootcamp is buiten spelen voor volwassenen! Bij deze extreme work-out zal je middels lange trainingintervals flink aan het werk worden gezet, maar staat natuurlijk ook verantwoord sporten en plezier voorop!

Buddy Box met Gym3

Buddy Box met Gym3

Sporten doen we samen! Studies tonen aan dat het werken met een partner meer voordelen biedt dan het solo hangen aan gewichten of het alleen doen van cardio in een sportschool. Daarom komt Gym3 met deze work-out die draait om creatieve duo-oefeningen waarbij plezier centraal staat!

FIGHT door Train The Trainers

FIGHT door Train The Trainers

Ook dit jaar komt Train The Trainers weer naar Healthy Fest met een groot aantal trainers die waanzinnige work-outs geven. The Gladiator Workouts® zijn korte trainingen ontworpen met als doel het lichaam de juiste prikkels en overload te geven om resultaat te behalen bij vetverbranding, hormonale respons, afterburn en spieruithoudingsvermogen. Mis deze Fight work-out van Train The Trainers niet.

Lezing: 5 Tools voor een strakker lijf

Lezing: 5 Tools voor een strakker lijf

Als je ECHT fit wilt worden, dan is sporten alleen niet genoeg. Leer van Renata Jarz (House of Workouts) en Lienke de Jong (Dear GoodMorning) hoe je voeding, ontspanning en training op de juiste manier combineert en topfit wordt.

BODYPUMP

BODYPUMP

BODYPUMP is de originele barbell-les die je hele lichaam versterkt. Deze work-out daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen, zoals squats, presses, lifts en curls. De laatste muziek en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft!

Les Mills GRIT

Les Mills GRIT

GRIT is High Intensity Interval Training (HIIT) die je uitdaagt om heel hard te werken, waardoor je super snel, super fit wordt! De workout bestaat uit herhalende, korte trainingspieken met een intensiteit van boven de anaerobe drempel.

SH’BAM

SH’BAM

Maak kennis met simpele, maar geweldig leuke dancemoves! Je hebt geen danservaring nodig om mee te doen met SH’BAM. Elke les is fun, uniek en afwisselend. Je instructeur leidt je door de eenvoudige, maar toffe bewegingen. Je waant je in een trendy club! Simpele, maar toffe dansmoves dus waarmee je je conditie verbetert. Kom alvast in de sfeer voor de zaterdagavond en dans je in het zweet!

BODYCOMBAT

BODYCOMBAT

Een krachtige cardio waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals karate, boksen, taekwondo, tai chi en muay thai. Met behulp van een enthousiaste instructeur en veel punches en kicks verbrand je veel calorieën!

Les Mills SPRINT

Les Mills SPRINT

SPRINT is geen gewone work-out, maar een High Intensity Interval Training (HIIT) van 30 minuten op een indoor bike. Het is intens, waardoor je in no-time je fitnessdoelen haalt met een minimale belasting van je gewrichten. De work-out is kort, zodat je alles kunt geven om jezelf te pushen naar je fysieke grens!

Jumping Fitness

Jumping Fitness

Tijdens deze mega-energieke intervaltraining maak je verschillende springbewegingen op een speciaal ontworpen trampoline. Trampolinefitness dus! Door de elastische vering in de trampoline train je al je spieren, zonder belasting van je gewrichten. Dit zorgt voor een verbeterde balans en coördinatie van het lichaam. Een Jumping Fitnessles begint met een warming-up, waarbij een gecertificeerde instructeur de stappen uitlegt. Na een aantal oefeningen bestaat de les uit een aantal korte en intensieve trainingen, gecombineerd met goede muziek. De training is voor iedereen geschikt, je kunt het namelijk zo zwaar maken als je zelf wilt en fun staat voorop!

Minitriatlon met Marcel Gierman en zijn team

Minitriatlon met Marcel Gierman en zijn team

Een once in a lifetime experience! Ervaar hoe het eraan toegaat tijdens een echte triatlon. Doe mee aan deze minitriatlon en zwem 500 meter, fiets 20 kilometer en ren 5,8 kilometer op en rond het Healthy Festterrein. Motivator Marcel Gierman deed in zijn leven meer dan 100 triatlons, won er 55 en is er nu bij om jou te begeleiden!

Let op: als je meedoet, schrijf je dan in voor de kick-off van deze Minitriatlon op vrijdagavond om 20:00 uur. Deze is verplicht voor alle deelnemers!

Mindful Run

Mindful Run

Mindful Run is innovatief op het gebied van Bewegen in combinatie met Mindfulness. Duizenden mensen hebben afgelopen jaren al mogen ervaren hoe effectief deze technieken kunnen zijn in het sporten maar zeker ook in het dagelijkse leven. Genieten van het hardlopen met een afwisseling aan oefeningen zoals yoga, mediteren, looptechnieken, maar ook wel eens een tikspelletje of touwtjespringen, gewoon fun!

Booty Builder door Gym3

Booty Builder door Gym3

Red Cairo geeft een mix van kracht- en grondoefeningen voor een, ja precies, stevige ronde BOOTY! Voor iedereen die met een strakke bips de zomer in wil dus een echte aanrader.

Kari Traa Urban Training

Kari Traa Urban Training

De Kari Traa Urban Training is een initiatief van het Noorse dames sportkledingmerk Kari Traa: het snelst groeiende sportmerk voor vrouwen in Europa! Door de moderne stijl en de vrolijke kleurencombinaties, maakt het sportmerk Kari Traa het gemakkelijk om je eigen identiteit, sportiviteit en vrouwelijkheid uit te stralen. Happier, Healthier, Stronger; dat is waar Kari Traa voor staat! Regelmatig worden er in samenwerking met retailers Urban Trainingen door het land neergezet. Gedurende de training worden de deelneemsters meegenomen door de omgeving voor een combinatie van hardlopen en oefeningen. Hierbij staat het aspect ‘fun’ centraal. De Kari Traa Urban Training is toegankelijk voor ieder fitnessniveau, van beginner tot gevorderde.

Sunday Zumba

Sunday Zumba

Hét swingende succes van Healthy Fest mag dit jaar natuurlijk niet ontbreken. De mannen van 24FIT DANCE CREW zetten de volumeknop omhoog en laten je zweten, lachen, dansen én heel veel bewegen!

BodyBoxx Boxing & Kickboxing

BodyBoxx Boxing & Kickboxing

BodyBoxx Boxing/Kickboxing is toegankelijk voor iedereen. Trainingspartners geven de combinaties in elkaars handschoenen. De tijd wordt bijgehouden met muziek als sporttimer.

Urban CP Run met de Vondelgym Running Club

Urban CP Run met de Vondelgym Running Club

Center Parcs de Eemhof is groter en verrassender dan je denkt. Ren met Niels door het park en leer het volledige terrein écht kennen.

Dancehall

Dancehall

Deze dans- en muziekstijl uit Jamaica is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek- en danswereld!

Laat je meeslepen door de lekkere beats tijdens de workshop DANCEHALL die gegeven wordt door Stone. Stone heeft zich onlangs bij 24FIT DANCECREW gevoegd. Zijn unieke stijl is een aanwinst voor de crew! Al vanaf zijn vierde danst hij. Tegenwoordig verzorgt hij op internationaal niveau verschillende dans- en fitnessworkshops.

SUPERSHAPE door Train the Trainers

SUPERSHAPE door Train the Trainers

SUPERSHAPE is een waanzinnige allround conditioning work-out met verrassende combinaties en oefeningen met heerlijke muziek als basis. TrainTheTrainers is een opleidingsinstituut voor beginnende en gevorderde trainers in de sportbranche. In een SUPERSHAPE les kun je ervaren welke lesgeefvaardigheden onze top mastertrainers hebben. Trainer: Danny Rust

IDÕ Drum Workouts

IDÕ Drum Workouts

IDÕ is een intensieve total body work-out gebaseerd op het spectaculaire Japanse taikodrummen en op duizenden jaren oude Oosterse trainingsmethodes zoals Do-In (Japanse yoga).

In tegenstelling tot andere trainingsmethodes train je in IDÕ niet op muziek maar ontstaat de muziek vanuit jouw beweging. Dit werkt heel inspirerend en motiverend. Overigens hoef je niet muzikaal aangelegd te zijn voor deze work-out.

In deze les leer je je eigen lijf kennen; je traint binnen je eigen mogelijkheden en er is ruimte om jezelf te ontwikkelen.

IDÕ is voor iedereen, van jong tot oud en groot tot klein. Uiteindelijk is het 'jij tegen jij'...

Barre met Taylor Geiger

Barre met Taylor Geiger

Barre is al even bekend in Nederland, maar wordt nog steeds populairder. Een fantastische work-out; een soort moderne versie van klassiek ballet. Op een hele elegantie manier werken aan voornamelijk je core, billen en bovenbenen, waardoor je fitter en leniger wordt. Het is een uitdagende work-out die je houding verbetert en blessures voorkomt. Je hoeft geen balletachtergrond te hebben om mee te doen aan deze training, dus what are you waiting for?

Salsa Bachata Match-Up door 24FIT DANCE CREW

Salsa Bachata Match-Up door 24FIT DANCE CREW

Vorig jaar was dit toptrio ook aanwezig op Healthy Fest. Door hun enthousiasme hebben ze toen de volgende dag nog een extra work-out gegeven. Dit jaar zijn ze er gelukkig weer, nu elke dag! Niet alleen met Zumba, maar ook Salsa Bachata Match-Up!

F45

F45

F45 is een Australisch fitnessnetwerk dat zich razendsnel verspreidt over de hele wereld. In slechts 4,5 jaar tijd heeft F45 bijna 1200 studio’s in 39 verschillende landen geopend. F45 is de toekomst van de fitness. Weg met die volle, enorme sportscholen met allerlei moeilijke apparaten. Weg met die dagen waarin je met een dure personal trainer aan de slag gaat en minimale resultaten behaalt.
“F” staat voor “Functional” en “45” voor 45 minuten training. F45 is personal training in een groep, waarmee je 700+ kcal verbrandt in slechts drie kwartier!
Er zijn 29 verschillende trainingsmethoden met meer dan 4000 oefeningen. Hartslagmetingen en televisies zorgen ervoor dat je jouw maximale resultaat behaalt zonder in herhaling te vallen. F45 is efficiënt, effectief en het belangrijkste van alles: LOTS OF FUN!

Interval Run met Vondelgym

Interval Run met Vondelgym

Altijd al je hardloopsnelheid willen verhogen? Krijg tips van hardloopspecialist Niels en leer hoe je het beste een intervaltraining kunt inzetten om je hardloopsnelheid geheel naar wens aan te leren. Je kunt meer dan dat je denkt, zeker samen met Niels!

Gewichtheffen met WeLift

Gewichtheffen met WeLift

Een uitdagende, allesomvattende training waar je fitter en strakker van wordt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Gewichtheffen is een perfecte basis om op voort te bouwen als je graag vaker in de sportschool wilt sporten. Leer met WeLift correct en netjes gewicht te heffen, zodat je blessurevrij blijft en snel progressie maakt.
Anders dan velen denken, word je van gewichtheffen niet groot, gespierd en sloom, maar juist fitter, strakker en slanker. Gewichtheffen is de sport waar je leert versnellen en mobieler wordt. In het dagelijks leven kun je van deze trainingsmethode veel profijt hebben. De volgende keer dat jij je volle boodschappentas tilt of naar de bus rent, merk je al het verschil!

Fysiomed

Fysiomed

Fysiomed is er dit jaar weer bij! In de "Sport je wel gezond"-cottage kun je terecht voor verschillende tests, namelijk een core test, FMS, blessurecheck of goed sportadvies.

Core test
Het half uur van de waarheid: hebben al die buikspieroefeningen wel gewerkt eigenlijk?

FMS-test
Functional Movement screening om de kwaliteit van je beweegpatronen te checken.

Alle tests duren 30 minuten.

Suppen*

Suppen*

Bij suppen, kort voor Stand Up Paddling, beweeg je jezelf voort op een surfboard met behulp van een lange peddel. Ontstaan vanuit Hawaii als afgeleide van het golfsurfen, groeit deze watersport razendsnel in Nederland: op zee, in meren en zelfs in grachten zie je ze tegenwoordig; de suppers. Verken het water op een surfboard en train gelijk je balans en kracht in deze intensieve work-out.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 15 euro voor gevraagd.

Floatfit*

Floatfit*

Floatfit® combineert yoga met HIIT (High Intensity Interval Training) en laat jou een work-out ervaren die je nog niet eerder hebt gehad. Denk aan burpees, planken en squats, maar dan drijvend op een Aquabase® op het water.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 5 euro voor gevraagd.

Bungee Dance door Aerial Yoga Nederland*

Bungee Dance door Aerial Yoga Nederland*

Een goede work-out voor je core en kracht, terwijl je los van de grond aan bungee-elastieken hangt. Jumps en turns worden zo makkelijk, dat je op muziek door alle danspassen heenvliegt!

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 10 euro voor gevraagd.

Aerial Yoga Acrobatics*

Aerial Yoga Acrobatics*

What goes down, must go up! Bij Aerial Yoga speel je met de zwaartekracht. Al zwevend in een hangmat word je uitgedaagd steeds meer gevorderde yogaposes aan te nemen. Bij deze les ligt de focus op het aannemen van acrobatische houdingen.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 10 euro voor gevraagd.

Bungee Super Fly*

Bungee Super Fly*

Het opwindende gevoel van zo vrij bewegen als Superwoman, dat is wat je zult ervaren tijdens deze high-intensity work-out. Secret agent tricks, gewichtloos zweven en hoge jumps komen allemaal voorbij. Bungelend aan de bungee-elastieken heb je zoveel plezier, dat je niet eens doorhebt hoeveel je zweet!

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 10 euro voor gevraagd.

ElliptiGO Bike Tour

ElliptiGO Bike Tour

On-road suppen, dat is deze training in het kort. Op de SUB, het nieuwste model van Elliptigo dat staat voor Stand-Up Biking, train je jouw core optimaal. Daarnaast verbrand je ook nog eens ±33% meer calorieën dan op een gewone fiets.

Zitten is het nieuwe roken, SUB het nieuwe fietsen. Kom het uitproberen: let's GO!

Electroden Training

Electroden Training

Wie wil er nou niet binnen 20 minuten strakker en sterker zijn? Het kan met EMS Bodytec Training. Dit is een intensieve manier van trainen, waarbij alle grote spiergroepen van het lichaam worden gestimuleerd voor optimaal resultaat. In korte tijd wordt spierweefsel opgebouwd, de stofwisseling gestimuleerd en de huid verstevigd. Tijdens de training draag je onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Over de onderkleding wordt een speciaal electrodenvest gedragen, welke wordt aangesloten op de veilige en effectieve Bodytec apparatuur.

Laat je verassen door de "schokkende" techniek'.

DISQ

DISQ

Train like a star! Madonna & Usher namen deel aan het programma en trainden zich fit voor hun muziektournees. Met deze functional work-out, train je diverse spiergroepen met behulp van de wearable devices van DISQ. Dus get fit 4 summer en train mee met Wendy van Dijk en haar personal trainer Robbert Boekema op muziek van hun dj.

Les Mills BARRE

Les Mills BARRE

Les Mills BARRE is een moderne versie van een klassieke balletles; een workout van 30 minuten ontwikkeld om de houdingsspieren te shapen, corekracht op te bouwen en even te ontsnappen uit de hecktiek van alledag. Als je op zoek bent naar een andere manier van trainen of een nieuwe manier van zelfexpressie, zul je Les Mills BARRE geweldig vinden. It may look beautiful, but don't underestimate the burn.

Latin Fest door Gilton Franklin

Latin Fest door Gilton Franklin

Het mooie weer brengt ons naar het Caribische gebied! Hier laten we ons leiden door de Latijns Amerikaanse klanken (merengue) en zwoele (heup)bewegingen die door deze opzwepende muziek wordt opgewekt!

WildSwim Clinic powered by RudeHealth door Suzanne Brummel

WildSwim Clinic powered by RudeHealth door Suzanne Brummel

Voormalig Nationaal kampioene open water zwemmen Suzanne Brummel en Healthy Fest Partner RudeHealth verzorgen een toffe openwater training waarbij je aan de slag gaat met jouw borstcrawl techniek. Er zijn maar weinig sporten zo gezond voor je lijf als zwemmen! Je werkt namelijk aan je conditie, gebruikt bijna al je spieren, verbrandt relatief veel in korte tijd én het risico op blessures is heel laag. Ben je aan het trainen voor je eerste triatlon en verbeter je graag je zwemtechniek en -snelheid? Wil je graag werken aan je gezondheid? Of wil je lekker baantjes kunnen trekken maar beheers je de borstcrawl (nog) niet zo goed? Dan is deze training geschikt voor jou! Als klapper op de vuurpijl sluit je de training af met een heerlijke turmeric latte gemaakt door RudeHealth.

Army Beasting door de Koninklijke Landmacht

Army Beasting door de Koninklijke Landmacht

Army Beasting laat je kennis maken met de wijze waarop militairen fit blijven. Van militairen wordt verwacht dat ze fit zijn zodat de militair in elke situatie krachtig, snel maar ook voor langere tijd kan reageren. De fitheid van een militair kan levensbepalend zijn, daarom is het belangrijk dat een militair aan bewegen denkt maar ook vooral aan zijn gezondheid. Omdat zij niet altijd de beschikking hebben over luxe sportfaciliteiten bieden ze een training aan met alternatieve materialen. Voor militairen staat doorzettingsvermogen, discipline en wilskracht voorop. Durf jij het aan?

CARDIO FIGHT door Train the Trainers

CARDIO FIGHT door Train the Trainers

Let’s FIGHT! Mastertrainer Danny Rust zal jou met zijn humor en skills laten zien hoe
gaaf een FIGHT workout kan zijn. Stoten en trappen op snoeiharde beats, mis deze
workout niet!
TrainTheTrainers is een opleidingsinstituut voor beginnende en gevorderde trainers in de
sportbranche. Middels verschillende korte opleidingen en cursussen, kan een
(toekomstig)trainer zich ontwikkelen tot een veelzijdige en kundige aanwinst in de
branche. Denk hierbij aan de anatomie van het menselijk lichaam, hoe om te gaan met speciale
situaties zoals blessures en zwangerschap, maar ook aan de telling op de muziek, je
teaching skills en de vele lesvormen.

Brandweer

Brandweer

Altijd al eens willen weten of je fit genoeg bent om als brandweervrouw aan de slag te gaan? Dit is je kans! We dagen je uit om de Fire Fit Challenge te trotseren en je te wagen aan de fysieke onderdelen van het brandweervak. Uiteraard in bijpassend uitrukpak voor het échte brandweergevoel. Een absolute ‘check’ op je bucketlist.
Kom wanneer je er klaar voor bent. De Fire Fit Challenge is namelijk het gehele weekend open! Je vindt ons in het festivalhart.

Secret Workout

Op de spannendste locatie van het Healthy Fest wordt je weer kind. Hoe? Ontdek het, laat het gebeuren en geniet ervan. De meest ontspannende inspanning die je kan bedenken!

Mind

Mom in Balance, Be The Best You

Mom in Balance, Be The Best You

Esther van Diepen, oprichter van Mom in Balance en moeder van vier kids, woonde samen met haar man en kinderen een tijd in New York waar ze kennismaakte met de cultuur van sportende (soon to be) moeders in stadsparken. Zo kwam zij op het idee voor Mom in Balance. In samenwerking met diverse deskundigen heeft ze de basis gelegd voor dit unieke sportprogramma. In deze sessie staan de volgende vragen centraal: Hoe creëer jij de juiste balans in je leven? Hoe vul jij jouw rol als vrouw/moeder/werknemer in? Wat gaat er goed? Waar zijn er mogelijkheden tot verbetering? Esther geeft je handvatten hoe je in hectische periodes in je kracht kunt blijven staan en een omgeving kunt creëren waarin je optimaal kunt presteren.

Poweryoga door Barbara Schriek

Poweryoga door Barbara Schriek

Lekker de dag beginnen doe je met Power Yoga! Power Yoga is een vorm van yoga waarbij je je inspant om te ontspannen. Je werkt aan je conditie en kracht van je spieren en tegelijkertijd aan je flexibiliteit en mindset. Iedereen kan meedoen aan deze vorm van yoga. Dus wees welkom en join de class!

Wake Up-meditatie door Afke Reijenga

Wake Up-meditatie door Afke Reijenga

Begin je dag op het strand met een bijzondere ochtendmeditatie van Afke Reijenga. Wake up your body en concentreer je op je innerlijk. Jouw dag vanaf het eerste moment volledig in balans.

Lifestyle Consultancy met Marianne Antuma

Lifestyle Consultancy met Marianne Antuma

Een update van je leefstijl is geen overbodige luxe in deze dynamische wereld. Soms tolt je hoofd van informatie en kan je lichaam wel wat extra energie gebruiken. Herken jij het ook? Wil jij je vitaliteit naar een hoger niveau brengen? Dat kan! Naast een gezond bammetje en een blokje om tussen de middag zijn er nog meer elementen die invloed hebben op je vitaliteit. Met een vernieuwde en praktische methodiek richt Marianne richt zich naast voeding en beweging ook op de mentale focus, stress -beleving, ontspanning en sociale energie. De winst? Met vaak kleine praktische aanpassingen ervaar je al meer balans, veerkracht en energie in je dagelijkse dag!

Restorative Yoga door Thirza van de Hoef

Restorative Yoga door Thirza van de Hoef

Restorative yoga lijkt op de yin, maar er wordt hier nog meer zachtheid in de houdingen gebracht om zo het lichaam op een nog dieper niveau te kunnen herstellen.

Hack Your Mind door Bart Heijting

Hack Your Mind door Bart Heijting

Deze sessie is de ultieme lifehack voor iedereen die (nog) beter in zijn vel wil zitten. Wil je meer ontspanning, energie of je gelukkiger voelen, dan is deze sessie de eerste stap! Het is een meditatiemethode die direct impact heeft op je onderbewuste brein en hier fysiek nieuwe gedachtes en emotionele patronen inslijpt. Hierdoor ga je de wereld ervaren vanuit rust, plezier en balans in plaats van stress. En het mooie is: het is allemaal wetenschappelijk bewezen

Meditatie met Afke Reijenga

Meditatie met Afke Reijenga

Afke Reijenga werkte jarenlang als model en actrice, maar heeft de catwalk verruild voor de yogamat en het meditatiekussen. Yoga en meditatie was altijd haar manier om weer tot rust te komen en te helpen haar weer helemaal haar eigen weg te vinden. Nu is ze hier voor jou om je te helpen na een dag vol sportactiviteiten even bij te komen tijdens een ontspannen aardingsmeditatie van Afke Reijenga.

Hypnotherapie met Miranda Meiners

Hypnotherapie met Miranda Meiners

Als je krachtiger in het leven wilt staan en meer balans wilt hebben tussen mind, body en spirit, dan is dit wat voor jou. Bij hypnose is het jouw mind die de beslissing neemt om de suggesties te aanvaarden. Het is een prachtige zachte therapie met ongekende, snelle resultaten. Na het volgen van de groepshypnose merk je direct positieve verandering(en) in je onbewuste denkpatronen. Deze zullen altijd een onderdeel blijven uitmaken van jouw leven. Op zondag neemt Miranda je mee in jouw reis naar “zelfliefde, zelfrespect en zelfvertrouwen”. Volg Miranda tijdens deze sessie naar het pure gevoel van geluk.

BODYBALANCE®

BODYBALANCE®

Bij BODYBALANCE® combineer je yoga met tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en maakt lichaam en geest sterker, flexibeler en gezonder. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, is BODYBALANCE® een geweldige kennismaking met deze discipline en een goede aanvulling op alle andere sporten. De variatie in BODYBALANCE® maakt dat het ook voor ervaren yogi een fijne work out is.

Yin Yoga door Thirza van de Hoef

Yin Yoga door Thirza van de Hoef

Met yin yoga houd je alle yogaposes minimaal drie minuten vast, waardoor je kunt werken aan de diepere lagen van het lichaam. Yin yoga haalt je uit je comfortzone, het daagt het bindweefsel, de aanhechtingen en de botten van heupen, bekken en onderrug uit en brengt je meer terug in het lichaam.

Vinyasa Yoga door Thirza van de Hoef

Vinyasa Yoga door Thirza van de Hoef

Een licht-dynamische yogales waarbij de focus ligt op het zoeken van rust en ontspanning door middel van de juiste asana’s (bewegingen) en met name op de ademhaling. De asana’s voer je in series achter elkaar uit; een dynamische yogales dus. De overgang tussen de verschillende houdingen noem je vinyasa, vandaar de term.

Pilates

Pilates

Wil je ook een soepeler lichaam dat beter in balans is en als kers op de taart een platte buik? Probeer dan deze les van Master Instructor Helga Sylvester van The Pilates Place. Pilates is een full-body work-out die je lichaam sterker maakt en je houding verbetert. Alle bewegingen worden heel gecontroleerd uitgevoerd, waardoor je met minimale herhalingen jouw maximale resultaat halen.

Energiewasserette

Energiewasserette

Leer meer over de wereld van energie en intuïtie bij de Energiewasserette. Je onderhoudt je lichaam met voldoende sporten en gezond eten, maar ook je energiesysteem heeft regelmatig een schoonmaakbeurt nodig om oude patronen en energie los te weken. Bezoek de wasserette voor het volgen van een workshop over gronden & loslaten, je aura schoonhouden en het stromen van je energie. Ook kun je een persoonlijk wasje komen draaien, waarbij je door middel van een reading, healing of reiki-behandeling hardnekkige vlekken aanpakt en je weer schoon & fris voelt.

Gongbad

Gongbad

Voer mee op de klanken van grote gongs, klankschalen en andere instrumenten. Voel de pure vibratie van de tonen en laat je meenemen op het ruisen van de zee en andere klanken. Geniet van deze klankervaring; een gongbad, en ervaar wat het met jou en jouw lichaam doet. Waan je letterlijk even in een andere dimensie, een andere wereld. Een wereld zonder druk, geen moeten en alleen maar zijn. Je hoofd leeg en zonder gedachten.

Aerial Yoga Nederland*

Aerial Yoga Nederland*

Aerial Yoga Nederland verzorgt tijdens het weekend een tweetal work-outs.

Aerial Yoga: What goes down, must go up! Bij Aerial Yoga speel je met de zwaartekracht. Al zwevend in een hangmat word je uitgedaagd steeds meer gevorderde yogaposes aan te nemen. Door het doek is zo’n pose ineens binnen handbereik.

Aerial Restorative Yoga: Een hele relaxte vorm van yoga, dat blokkades kan opheffen en mobiliteit en flexibiliteit terugbrengt in gewrichten, wervelkolom en spieren. Zwevend boven de grond, masseert het doek tegelijkertijd je lichaam. Dé manier om te herstellen.

* Deze onderdelen zijn niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 10 euro voor gevraagd per onderdeel.

Massage van Massagestudio Los - 25 minuten*

Massage van Massagestudio Los - 25 minuten*

Tussen het sporten door even helemaal ontspannen? Of je volledig opladen voor je volgende work-out? Massagestudio Los staat klaar om je een heerlijke massage te geven, geheel afgestemd op jouw wensen.
Keuze uit: sport-, ontspannings-, hotstone- of wellnessmassage. Je kunt je keuze maken op locatie.

Ontspanningsmassage
Een massage die gebruikmaakt van diverse technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Een ontspanningsmassage is bedoeld voor het masseren van de opperlagen van de huid. Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit.

Sportmassage
Een stevige massage waarbij aan de opbouw en conditie van de spieren wordt gewerkt. Het is een therapeutische massage en heeft een ondersteunend effect bij het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage worden de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd en wordt de spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.

Hotstonemassage
Tijdens de hotstonemassage wordt gebruikgemaakt van basaltstenen. Deze vulkanische stenen zijn rijk aan ijzer en magnesium. De warmte van de stenen dringt tot diep in de spieren en botten door, waardoor vermoeidheid en spanningen in het lichaam verdwijnen.

Wellnessmassage
De wellnessmassage combineert maar liefst drie verschillende massagetechnieken; sport-, klassiek- en hotstone massage. Dit alles volledig naar je eigen wensen en behoeften.
Tijdens de massage wordt er gebruikgemaakt van warme basaltstenen en aromatische olie.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 30 euro voor gevraagd.

Massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Tussen het sporten door even helemaal ontspannen? Of je volledig opladen voor je volgende work-out? Massagestudio Los staat klaar om je een heerlijke massage te geven, geheel afgestemd op jouw wensen.
Keuze uit: sport-, ontspannings-, hotstone- of wellnessmassage. Je kunt je keuze maken op locatie.

Ontspanningsmassage
Een massage die gebruikmaakt van diverse technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Een ontspanningsmassage is bedoeld voor het masseren van de opperlagen van de huid. Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit.

Sportmassage
Een stevige massage waarbij aan de opbouw en conditie van de spieren wordt gewerkt. Het is een therapeutische massage en heeft een ondersteunend effect bij het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage worden de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd en wordt de spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.

Hotstonemassage
Tijdens de hotstonemassage wordt gebruikgemaakt van basaltstenen. Deze vulkanische stenen zijn rijk aan ijzer en magnesium. De warmte van de stenen dringt tot diep in de spieren en botten door, waardoor vermoeidheid en spanningen in het lichaam verdwijnen.

Wellnessmassage
De wellnessmassage combineert maar liefst drie verschillende massagetechnieken; sport-, klassiek- en hotstone massage. Dit alles volledig naar je eigen wensen en behoeften.
Tijdens de massage wordt er gebruikgemaakt van warme basaltstenen en aromatische olie.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 50 euro voor gevraagd.

Thaise massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Thaise massage van Massagestudio Los - 50 minuten*

Het krijgen van een Thaise massage wordt ook wel eens lazy men’s yoga genoemd, omdat het na het krijgen van deze massage voelt alsof je yoga hebt gedaan, terwijl je lekker hebt kunnen blijven
liggen. De massage bestaat uit een combinatie van drukpuntmassage en yogastrekkingen en wordt over de kleding heen gegeven, zorg dat je kleding aan hebt waarin je vrij kunt bewegen. De drukpuntmassage van de meridianen zorgt voor een goede doorstroming van de energie in het lichaam; de yogastrekkingen openen het lichaam en versoepelen de spieren en gewrichten.
De massage heeft een ontspannende werking. Daarnaast werkt het vitaliserend door het stimuleren van de doorstroming van de energiebanen in het lichaam. Je krijgt er nieuwe energie van en kunt de werking vaak nog dagen navoelen.
De masseuse die deze massage geeft, heeft haar opleiding gehad aan de beroemde WatPo Thai Traditional Medical and Massage School in Bangkok.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 50 euro voor gevraagd.

Facial van Massagestudio Los - 50 minuten*

Facial van Massagestudio Los - 50 minuten*

Wil je een gezonde en stralende huid? Wij bieden een heerlijke facial treatment van 50 minuten die bestaat uit het volgende:
- oppervlaktereiniging
- dieptereiniging
- peeling
- stoomapparaat
- onzuiverheden verwijderen of wenkbrauwen epileren
- korte massage van decolleté, nek, schouders en gezicht
- gezichtsmasker afgestemd op uw huidtype
- verzorgende dag-/nachtcrème.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 50 euro voor gevraagd.

SupYoga*

SupYoga*

Ben jij op zoek naar de ultieme yoga-experience in de open lucht? Dan is SupYoga iets voor jou! Tijdens SupYoga verruil je jouw yogamat voor een SUP-board en doe je verschillende oefeningen terwijl je op het water drijft. Volgens kenners is dit een totaal andere ervaring dan een standaard yogales, omdat je buiten op het water één bent met de elementen wat een super rustgevend gevoel geeft. Ervaar de flow en kom helemaal tot rust.

* Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 22,50 euro voor gevraagd.

Cryotherapie*

Cryotherapie*

Cryotherapie is dé nieuwe hit in Nederland. Geef je lichaam een complete reset in drie minuten door in een cabine van –110°c te staan. Speciaal voor Healthy Fest komt Cryo Company met deze Cryo cabine én als introductie is de behandeling maar liefst 15 euro goedkoper dan normaal!

Door de extreme temperatuur gaat je lichaam allerlei systemen in werking stellen om je vitale organen te beschermen tegen de kou. Onder andere gaat je bloed daarvoor sneller stromen en worden er hormonen en enzymen aan je bloed toegevoegd.
In het proces worden vervolgens afvalstoffen sneller afgevoerd, endorfine en serotonine aangemaakt en zowel je stofwisseling als immuunsysteem krijgen een boost.

-110°c klinkt onmogelijk, maar het is héle droge lucht en je staat slechts 3 minuten in de cabine.
Iedereen kan het!

Vergeet niet om zelf te zorgen voor een droge bikini of short en topje alsmede droge sokken. Uiteraard is de expert van Cryo Company erbij om je alles uit te leggen en te zorgen dat jij alleen maar hoeft te genieten van deze extreme boost.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 25 euro voor gevraagd.

IJsbad*

IJsbad*

Durf jij het aan? Daag jezelf uit en duik in het ijsbad! Het is wetenschappelijk bewezen dat iedereen met deze methode iedereen het ijsbad aankan. Een ijsbad is niet alleen gezond, maar het versnelt je spierherstel en vetverbranding. Ademoefeningen geven je invloed op je immuunsysteem en controle over je lichaam tijdens het ijsbad en door de professionele training van iCoolsport wordt jouw focus getraind, waardoor je tijdens alle omstandigheden de techniek goed kan toepassen en minder snel verzuurt tijdens het sporten. Wat zal je je fantastisch voelen na deze coole workshop!

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 25 euro voor gevraagd.

Lezing: Vetlekker en toch gezond koken!

Lezing: Vetlekker en toch gezond koken!

ONVZ slaat de handen ineen met cardioloog en hoogleraar Leonard Hofstra en meesterkok Rudolph van Veen om een heerlijke kookdemo te verzorgen tijdens Healthy Fest.

Te veel zout is niet gezond. Dat weten we allemaal. Maar wat is eigenlijk te veel? Jaarlijks krijgen we gemiddeld een kilo te veel zout binnen. En dat zit ‘m niet alleen in wat je bijvoorbeeld over je gekookte eitje strooit. “Het zit vooral in kant-en-klaarproducten uit de supermarkt”, weet cardioloog en hoogleraar Leonard Hofstra. Zelf koken is veel beter, vindt ook meesterkok Rudolph van Veen. “Samen met Leonard ga ik je laten zien dat koken met verse en onbewerkte ingrediënten leuk, lekker en makkelijk is”, aldus Rudolph van FoodFirst Network.

Lezing: Voeding, Gewicht en suppletie door tweelingzussen Lieke en Sanne Wevers

Lezing: Voeding, Gewicht en suppletie door tweelingzussen Lieke en Sanne Wevers

De tweelingzussen Lieke en Sanne Wevers (27) groeiden, met dank aan beide ouders, op in de turnzaal. Van meekijken naar spelenderwijs de weg vinden op toestellen als de balk en brug met ongelijke leggers. Het lukte Sanne en Lieke, na 40 jaar van afwezigheid als Nederlandse turndelegatie op de Spelen, om zich met de turnploeg te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.

Waar Sanne er met het goud vandoor ging na haar fenomenale toestelfinale op de balk. Sanne en Lieke zullen vertellen wat er ten grondslag ligt aan de prestaties van deze succesvolle Plantina ambassadrices? Welke rol speelt voeding, gewicht en suppletie bij het realiseren van hun sportprestaties. En hoe ziet de weg naar Tokio 2020 eruit?

Hottub & Sauna

Hottub & Sauna

Sport moet natuurlijk ook worden afgewisseld met ontspanning. Laten we daar nou het hele weekend de perfecte oplossing voor hebben… Dompel je heerlijk onder in de hottub en/of zweet de spierpijn eruit in de sauna. Gun je lichaam en spieren wat rust en kom even heerlijk genieten in de warmte.

Inspiratiesessie: Een Healthy Lifestyle met Naomi van As en Proglasur

Inspiratiesessie: Een Healthy Lifestyle met Naomi van As en Proglasur

Altijd al gedacht dat je super gezond bezig bent doordat je light frisdrank drinkt en veel fruit eet? Naomi van As en wetenschapper Adriaan laten je in deze interactieve inspiratiesessie graag zien hoe jouw gezonde levensstijl minder leuk kan zijn voor je gebit. Samen met Proglasur helpen zij jou graag op weg met een aantal tips & tricks waardoor je gezond kunt genieten, met een witte glimlach en sterke tanden!

Food

The Breakfast Club powered by Bolletje*

The Breakfast Club powered by Bolletje*

Tijdens The Breakfast Club op zaterdag en zondag pakt Healthy Fest uit met een heerlijk ontbijt. Terwijl je geniet van met zorg samengestelde gerechten worden onder leiding van Arie Boomsma feiten en fabels besproken tijdens The Breakfastclub Talkshow met onder andere Richard de Leth, Kasper van der Meulen, Charlie's Kitchen en de turn tweelingzussen Wevers. Zorg dat je een van de twee ochtenden dit ontbijt boekt; dan pas is je Healthy Festweekend echt compleet!
*Let op: het programma van The Breakfast Club is op zaterdag gelijk aan op zondag. Voor het ontbijt zal een vergoeding worden gevraagd.

Lezing: Eet als een Atleet door I'm a Foodie

Lezing: Eet als een Atleet door I'm a Foodie

Sarai, Titia en Vera, auteurs van Eet als een Atleet, geven een lezing waarin ze jou leren wat belangrijk is op het gebied van voeding om het meest uit je training of wedstrijd te halen, ook voor de vegetarische en veganistische sporters onder ons.

Foodtruck Festival op <3 Healthy Fest

Foodtruck Festival op <3 Healthy Fest

Op Healthy Fest zorg je niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je vrienden. Wij zorgen voor genoeg variatie om lekker te ontbijten, te lunchen en te dineren! Op allebei de avonden gaan we door met een verrassende avond programmering!

Workshop: Meer energie met voeding door Foodsisters*

Workshop: Meer energie met voeding door Foodsisters*

De Foodsisters zijn al 10 jaar actief op het gebied van koolhydraatarm en suikervrij eten. Tijdens deze workshop leren ze je gemakkelijke én gezonde lunches te maken. Met één basisrecept laten ze je zien hoe je in een handomdraai drie verschillende lunchgerechten to go maakt. Én ze geven je de vijf veelgemaakte fouten bij koolhydraatarm eten.
lunchen. Ondertussen geven ze je tips over alle do's en don'ts van koolhydraatarm eten en als klapper op de vuurpijl mag je ook nog eens jouw zelf gemaakte en overheerlijk lunch TO GO meenemen!

*Dit onderdeel is niet inclusief; er wordt een vergoeding voor gevraagd.

Workshop: Thee*

Workshop: Thee*

Bijna niemand weet hoe je een goede kop thee zet. Wat ook bijna niemand weet, is hoe goed thee combineert met eten: minstens zo goed als wijn, vaak zelfs beter.
Leer van Nederlands Theekampioen 2013 Mariëlla Erkens hoe je de allerlekkerste kop zet en hoe je daar het beste van kunt genieten.
Mariëlle is theesommelier en gespecialiseerd in tea & food pairing, geeft lezingen, trainingen en inspiratiesessies.

*Dit onderdeel is niet inclusief. Er wordt een vergoeding van 15 euro voor gevraagd.

Friends

Stretch & Release met Arie Boomsma and Friends

Stretch & Release met Arie Boomsma and Friends

Gezamenlijk sluiten we het weekend af tijdens de Stretch & Release met Arie Boomsma en zijn Heatlhy Fest vrienden. Zorg ervoor dat je dit niet mist om spierpijn op maandag te voorkomen!

Signeersessie in Healthy Store

Signeersessie in Healthy Store

In de Healthy store kun je het hele weekend terecht voor leuke items en natuurlijk de boeken van onze motivators. Ontmoet de schrijver(s) en laat je boek signeren door onder andere Foodsisters, Wouter de Jong, CHEF met LEF, Jet van Nieuwkerk, Richard de Leth en Kasper van der Meulen.

Foodtruck Specialties

Foodtruck Specialties

Gedurende het weekend hebben jullie al van allerlei lekkernijen van onze Healthy Foodtrucks kunnen genieten. Maar wat maken deze chefs nou zelf eigenlijk het liefst? Proef op de laatste dag van het weekend de favoriete gerechten van onze Foodtrucks. Je hoeft je toch geen zorgen meer te maken over die calorieën – die heb je er toch al afgesport!